Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Miss Marple's Legacy: The Protagonist’s Feminist Portrayal in Marple:12 New Stories
2024
Dergi:  
Dil ve Edebiyat Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

This study presents the enduring feminist elements depicted in the main character of Marple: 12 New Stories, portraying a unique and sympathetic woman within the detective fiction genre. Emerging in 1927, well before the active feminist movements of the 1960s and 1970s, Miss Marple defied traditional gender norms, embodying independence and strength. Despite the societal constraints of women of her time, her popularity persisted, leading to numerous adaptations, including films and television series. Moreover, in 2022, a significant development occurred as twelve distinguished British and American contemporary female writers contributed to Marple: 12 New Stories, the first authorized sequel in detective fiction featuring Miss Marple after Agatha Christie’s decease. This collection not only pays tribute to Christie's iconic creation but also reimagines Miss Marple through diverse perspectives, emphasizing her feminist legacy in the 21st century. In this regard, this paper takes a look at how Miss Marple's portrayal as a strong woman, both in the original works and the recent sequel, serves as an everlasting inspiration for future writers of detective fiction and feminists alike.

Anahtar Kelimeler:

2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dil ve Edebiyat Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.982
Atıf : 2.945
2023 Impact/Etki : 0.106
Dil ve Edebiyat Araştırmaları