Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
FUTBOLCULARIN İLETİŞİM BECERİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2022
Dergi:  
Beden Eğitimi Spor Sağlık ve Efor Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı futbolcuların iletişim becerilerinin karşılaştırılmasıdır. Çalışmaya 326 futbolcu katılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak Ersanlı ve Balcı (1998) tarafından geliştirilen “İletişim Becerileri Envanteri” kullanılmıştır. Ölçek zihinsel, duygusal, davranışsal alt boyutlardan olmak üzere toplam 45 sorudan oluşmaktadır. Çalışma sonucunda evli ve bekar futbolcuların iletişim becerileri arasında farklılık bulunmamıştır. Amatör ve profesyonel futbolcuların iletişim becerileri karşılaştırıldığında duygusal alt boyut ve iletişim toplam puanda amatör futbolcular yüksek puana sahip bulunmuştur. Benzer şekilde duygusal ve iletişim toplam puanlarında 29 yaş e üzeri olanlar ile spor yılı 16 yıl ve üzeri olanlar diğer gruplardan yüksek iletişim puanına sahip bulunmuştur. Eğitim durumuna göre iletişim becerileri karşılaştırıldığında lisans mezunları zihinsel, duygusal ve iletişim toplam puanda yüksek puana sahiptir. Gruplar arasında iletişim becerileri arasında farklılık oluşması yaş, spor yılı tecrübesi ile açıklanabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Football Players' Communication Skills
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to compare the communication skills of football players. Three hundred twenty-six football players participated in the study. The "Communication Skills Inventory" developed by Ersanlı and Balcı (1998) was used as a data collection tool in the study. The scale consists of 45 questions, including mental, emotional, and behavioral sub-dimensions. As a result of the study, no difference was found between the communication skills of married and single football players. When the communication skills of amateur and professional football players were compared, amateur football players had high scores in the emotional sub-dimension and communication total score. Similarly, in emotional and communication total scores, those who are over 29 years old and those who have a sports year of 16 years or more have higher communication scores than the other groups. When communication skills are compared according to education level, undergraduate graduates have high scores in mental, emotional, and communication total points. The difference in communication skills between the groups can be explained by age and experience in sports years.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Beden Eğitimi Spor Sağlık ve Efor Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Beden Eğitimi Spor Sağlık ve Efor Dergisi