Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
Üniversal bir adezivin ER:YAG lazerle prepare edilmiş çürükten etkilenmiş dentine mikrogerilim bağlanma dayanımı
2015
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu in vitro pilot çalışmanın amacı, Er-YAG lazer kullanılarak elde edilen çürükten etkilenmiş dentine uygulanan üniversal adeziv sistemin mikrogerilim bağlanma dayanımını (µTBS) değerlendirmektir. Gereç ve Yöntemler: Koronal çürüklü on daimi molar diş üniversal adezivin farklı uygulama tekniğine göre iki gruba ayrıldı; kendinden asitli (grup 1) ve asitle ve yıka (grup 2). Er:YAG (200mJ/4Hz) lazer, yumuşak ve demineralize dentin kaldırılana kadar diş yüzeyine uygulandı. Single bond universal adeziv (3M ESPE) üretici firma talimatlarına göre diş yüzeylerine uygulandı ve dişler ışıkla sertleşen kompozit ile restore edildi (Universal restorative 200 3M, ESPE). Hazırlanmış örnekler, termal siklus cihazında (10 saniye bekletme süresi ile, 5°C -55°C 'de 2500 devir) yaşlandırıldıktan sonra mikro gerilim testi için elmas bıçak ile kesildi. Elde edilen kesitler mikrogerilim bağlanma dayanımı testine tabi tutuldu. Elde dilen veriler Mann-Whitney U testi (P=0.05) (SPSS Windows 15.0) ile analiz edildi. Her gruptan bir diş örneği taramalı elektron mikroskobu kullanılarak incelendi. Bulgular: Bu çalışmanın sonuçlarına göre grup 1 de daha fazla mikrogerilim bağlanma dayanımı değeri bulunmakla birlikte bu iki grup arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark gözlenmedi (p > 0.05). SEM bulgularına göre grup 1 de kompozit rezin-dentin bağlanma ara yüzeyinde oluşan hibrit tabakasının daha ince iken, grup 2 de daha kalın bir tabaka oluştuğu gözlendi. Sonuç: Bu pilot çalışma sonucunda Er-YAG lazer ile çürük temizlenmesinin ardından molar dişlerin restore edilmesinde üniversal adeziv sistemin kendinden asitli ve asitle ve yıka şeklindeki uygulamasının kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Universal adhesive ER:YAG laser prepared damaged dentine microwave bonding resistance
2015
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this in vitro pilot study is to evaluate the microwave connectivity resistance (μTBS) of the universal adhesive system applied to the damaged dent resulting from the Er-YAG laser. Instruments and Methods: Coronary corrupt ten permanent molar tooth is divided into two groups according to the different application technique of universal adhesive; self-acid (Group 1) and acid and degradation (Group 2). Er:YAG (200mJ/4Hz) was applied to the tooth surface until the laser, soft and demineralized dentin was removed. The single bond universal adeziv (3M ESPE) was applied to the dental surfaces according to the manufacturer's company's instructions and the teeth were restored with a composite hardened by light (Universal restorative 200 3M, ESPE). Prepared samples were cut with a diamond knife for the micro voltage test after aging in the thermal cycle device (10 seconds with waiting time, 2500 spins at 5°C -55°C). The resulting cuts were submitted to the test of microwave connectivity. The requested data was analyzed with the Mann-Whitney U test (P=0.05) (SPSS Windows 15.0). A sample of each group of teeth was examined using an electron microscope. Results: According to the results of this study, the group 1 had more micro-strength connectivity resistance values, but there was no statistically significant difference between the two groups (p > 0.05). According to the SEM findings, the group 1 observed that the hybrid layer formed in the composite resin-dent connectivity interface was thinner, while the group 2 observed that a thicker layer formed. The result: This pilot study has concluded that the application of the universal adhesive system in the form of acid and acid and debris can be used in the restoration of molar teeth after the er-YAG laser cleansing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 255
2023 Impact/Etki : 0.03
Selcuk Dental Journal