Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Türkiye’de Halk Ağzından Derleme Sözlüğünde Müzik ile İlgili İlgili Kavramların Söz Varlığı
2023
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Müzik, insanlığın var olmasıyla beraber ortaya çıkmış bir kavramdır. İnsanlık, her zaman duygu ve düşüncelerini aktarmanın bir yolunu arayıp bulmuştur. Müzikte duygu ve düşünceleri aktarmada en kuvvetli yol olmuştur. Geçmişe baktığımızda müzik insanların hem kendi duygu ve düşüncelerini aktarma da hem de sosyal birçok alanda etkili olmuştur. Müzik, Türklerin tarih sahnesine çıktıkları ilk andan itibaren Türk Folklorunun ana unsurlarından biri olmuştur. Onlar, hem sosyal hem de kültürel yaşantılarında müziğe her daim yer vermiştir. Türklerin müzikle tanışması Orta Asya’da yaşadıkları döneme kadar gitmektedir. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan bu yolculukta Eski Türkçeden itibaren müzik ve müzikle ilgili kavramlara rastlıyoruz. Bu çalışmada Halk Ağzından Derleme Sözlüğünde müzik ve ilgili kavramları tespit edeceğiz. Ortaya çıkan söz varlığının bölgelere göre dağılımını yapacağız.

Anahtar Kelimeler:

In the Turkish People's Orthodox Collection Dictionary, Music and Interested Concepts
2023
Yazar:  
Özet:

Music is a concept that emerged with the existence of mankind. Humanity has always sought and found a way to transmit their feelings and thoughts. It was the strongest way in music to transmit feelings and thoughts. When we look at the past, music has been influential in the translation of people both their own feelings and thoughts as well as in many social areas. Music has been one of the main elements of the Turkish Folklore since the first moment the Turks came into the history scene. They have always given the place to music in both their social and cultural lives. The experience of the Turkish people with music goes to the time they live in Central Asia. In this journey from Central Asia to Anadolu, we find concepts related to music and music from the ancient Turkish language. In this study, we will identify music and related concepts in the People's Mouth Assembly Dictionary. We will distribute the existing terms according to the regions.

Anahtar Kelimeler:

Vocabulary Of Music-related Concepts In Dictionary Of Compilation
2023
Yazar:  
Özet:

Music is a concept which emerged with  the existence of humanity. Humanity has been always sought and found a way to convey its feelings and thoughts. Music has also been the the most powerful way to convey these emotions and thoughts. When we look at the past, music has been effective both in conveying people's own feelings and thoughts and in many social domains. Music has been one of the main factors of Turkish Folks since the first time the Turks appeared on the stage of the history. Turks have always included music in their social and cultural  living . The Turks' acquaintance with music goes back to the era where they lived in Central Asia.On this journey from Central Asia extend across to Anatolia, we encounter music and concepts that related to music as from Old Turkish. In this study, we will try to determine music and related concepts in the Dictionary of Compilation from Folk Dialects. We will distribute the resulting vocabulary by regions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 581
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi