Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
Elit genç futbolcularda izokinetik kuvvet ve anaerobik performans arasındaki ilişki
2023
Dergi:  
ROL Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Çalışmamızın amacı, elit genç erkek futbolcularda izokinetik kuvvet ile anaerobik performans arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Çalışmaya aynı futbol akademisinde düzenli antrenman yapan 19 gönüllü sporcu dahil edilmiştir. Tüm genç erkek sporculara antropometrik testler, anaerobik güç testi ve her iki ekstremitede 60o/sn açısal hızda izokinetik kuvvet testleri yapılmıştır. Tüm testler öncesinde gerekli olan kalibrasyon ve ısınma prosedürleri uygulanmıştır. Zirve tork değerleri doğrudan izokinetik dinamometreden elde edilmiş ve Rölatif Zirve Tork değerleri, zirve tork değerlerinin sporcunun vücut ağırlığına bölünmesiyle hesaplanmıştır. Anaerobik güç ve izokinetik güç çıktıları arasındaki ilişkiler, pearson korelasyon analizi kullanılarak belirlenmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler ortalama ve standart sapma olarak gösterilmiştir. Her iki ekstremitede 60o açısal hızda ekstansör ve fleksör kasların zirve torku ile Wingate anaerobik zirve gücü arasında istatistiksel olarak güçlü bir ilişki olduğu belirlenmiştir (p<0,01) ve sağ diz ekstansör kaslarının rölatif zirve torku ile anaerobik rölatif zirve gücü birbiriyle orta derecede ilişkili olduğu belirlenmiştir (p<0,05). Ancak sol bacak ekstansör kaslarının rölatif zirve tork değerleri ile anaerobik rölatif zirve güç değerleri arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır (p>0,05). Ayrıca her iki bacak fleksör kasının rölatif zirve torkları ile anaerobik rölatif zirve güç değerleri arasında da ilişki bulunamamıştır (p>0,05).

Anahtar Kelimeler:

The relationship between isochinetic strength and anaerobic performance in elite youth footballers
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of our study is to study the relationship between the isochinetic strength and anaerobic performance in elite young male footballers. The study included 19 volunteers who regularly trained in the same football academy. All young male athletes were performed anthropometric tests, anaerobic strength tests and isochinetic strength tests at a angle speed of 60o/s on both extremities. Calibration and heating procedures required before all tests have been applied. The top turn values are obtained directly from the isochinetic dynamometers and the Reliative top turn values are calculated by the division of the top turn values into the body weight of the athlete. Relationships between anaerobic power and isocinetic power output have been determined using pearson correlation analysis. The data obtained from the study was shown as an average and standard deviation. It has been determined that at the 60o angle speed in both extremities the extensor and flexor muscles have a statistically strong relationship between the top turtle and the Wingate anaerobic top force (p<0,01) and the right knee extensor muscles have been determined that the anaerobic rational top force and the rational top force are interrelated in a medium degree (p<0,05). However, there was no meaningful relationship between the ratio top turn values of the left leg extender muscles and the anaerobic ratio top power values (p>0,05). Furthermore, there was no connection between the rational peak turns of both leg flexor muscles and the anaerobic rational peak power values (p>0,05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ROL Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 50
Atıf : 15
ROL Spor Bilimleri Dergisi