Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
Akneli hastalarda akne şiddeti ve depresyon ilişkisi
2011
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Amaç. Akne vulgaris genellikle yüz ve gövde üst kısmını etkileyen, pilosebase ünitenin kronik inflamatuar hastalığıdır. Akne direkt bir psikolojik bozukluğa yol açmamakla birlikte kişide önemli psikolojik değişiklikler oluşturabilir. Özellikle orta ve şiddetli aknesi olan hastalarda vücut imajında bozulma, özsaygıda azalma, sosyal izolasyon, aktivite bozuklukları, anksiyete, depresyon, kızgınlık, intihar düşüncesi ve intihar girişimi olabileceği rapor edilmiştir. Bizim çalışmamızda amaç akne şiddeti ile depresyon arasındaki ilişkiyi incelemektir. Yöntem. Çalışmaya toplam olarak 171 akne vulgarisli hasta alındı. Bu hastaların 54’ünde hafif, 59’unda orta, 58’inde şiddetli akne vardı. Hastaların yaş, cinsiyet ve akne şiddetlerinin yanısıra Beck Depresyon Ölçeği uygulanarak depresyon skorları belirlendi. Bulgular. Akneli hastalarda depresyon varlığı ile akne şiddeti ve yaş arasında ilişki bulunmamakla birlikte, kızlarda erkeklere göre daha fazla depresyon görülmektedir. Sonuç. Hastaların akne problemleri yanında psikolojik durumları da gözden geçirilmeli ve gerekirse psikolojik destek düşünülmelidir. Anahtar sözcükler: Akne, depresyon   Abstract Aim. Acne vulgaris is a chronic inflammattory disease of pilosebaceous unit which usually effects the upper part of the body and face. Although acne does not cause a psychological disorder directly, it can create important pyscological changes in the person. Especially in patients with moderate to severe acne, it has been reported that deterioration of the body image, decreased self-esteem, social isolation, activity disorders, anxiety, depression, anger, suicidal ideation and suicide attempt may develop. The aim of our study was to examine the relationship between depression and acne severity. Methods. A total of 171 acne patients were included into the study. Of these patients, 54 mild, 59 moderate, 58 had severe acne. In addition to age, sex and acne severity, using Beck Depression Inventory depression scores were recorded. Results. Although there was no relationship between the presence of depression and age and acne severity in patients with acne, depression was more common in the females than males. Conclusion. As well as patients’ acne problems, their psychological status should be evaluated and if necessary, psychological support should be considered. Keywords: Acne, depression

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.207
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi