Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 39
 İndirme 5
KURUMSAL YÖNETİM VE TÜRKİYE’DE KURUMSAL YÖNETİM DÜZENLEMELERİ
2009
Dergi:  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kurumsal Yönetim, özellikle yatırımcı ve toplum güveninin tesis edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bununla birlikte, Türk şirketlerinde kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanması yabancı yatırımcı açısından da önemli bir göstergedir. Son yıllarda kurumsal yönetim kavramı hem dünyada hem de Türkiye’de gittikçe önemli bir olgu haline gelmiştir. Yaşanan uluslararası finansal krizlerin ve şirket skandallarının arkasında yatan önemli nedenlerden bir tanesinin, kamunun ve özel sektörün kurumsal yönetim politikalarının yetersiz olduğu görüşü ise bu kavramın önemini daha da artırmıştır. Gelişmiş ülkeler, uluslararası finans kuruluşları ile ilişkili organizasyonlar, gelişmekte olan ülkelere ve bu ülkelerde faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapmadan veya kredi tahsis etmeden önce, finansal performansın yanı sıra kurumsal yönetim uygulamaları ve kalitesini de gözetir hale gelmişlerdir. Sosyal sorumluluk ve etik değerler çerçevesinde, kamuoyunun güvenini yaratmak ve sürdürmek şirketlerin gündemindeki en önemli konulardan biri olmuş, “şeffaflık”, “eşitlik”, “sorumluluk” ve “hesap verebilirlik” ilkeleri üzerine inşa edilen “kurumsal yönetim” süreçlerinin şirket yönetimindeki ağırlıkları giderek artmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Corporate Management and Corporate Management Regulations in Turkey
2009
Yazar:  
Özet:

Corporate management plays an important role in establishing the trust of investors and the community. However, the implementation of corporate governance principles in Turkish companies is also an important indicator for foreign investors. In recent years, the concept of corporate management has become an increasingly important phenomenon both in the world and in Turkey. The view that one of the main reasons behind the current international financial crises and corporate scandals is that public and private sector’s corporate governance policies are insufficient has further increased the importance of this concept. Developing countries, associated organizations with international financial institutions, developing countries and companies operating in these countries have become monitoring their financial performance as well as their corporate management practices and quality before investing or allocating loans. In the framework of social responsibility and ethical values, creating andining public confidence has become one of the most important topics in the company’s agenda, and the weight of the “corporate management” processes built on the principles of “transparency”, “equality”, “responsibility” and “recountability” has increased in the company management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 1.690
2023 Impact/Etki : 0.379
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi