Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
THE USE OF SMART PHONES TO ESTIMATE ROAD ROUGHNESS: A CASE STUDY IN TURKEY
2018
Dergi:  
Engineering Sciences
Yazar:  
Özet:

     Previous studies have shown that road surface conditions are an important factor for road quality. To provide quality on road surface, it should be observed steadily and repaired as necessarily. There are many process to determine road surface condition. Using a smart phone to collect data is an alternative and simple application because of it’s low cost, wider population coverage property and easy utilization. This paper explores the utilization of Roadroid, a simple android application, as a low cost vehicle-based solution for road surface condition monitoring with using sensors from smartphones. In the scope of this study, site experiments have been conducted to collect data using acceleration and GPS properties of a smartphone in a specific (passenger car) vehicle type. This method was evaluated with 3259 km urban and rural road data collected from the site experiments in Turkey, and it was seen from the results that average 84.4% of Turkish roads have good, 7.9% have satisfactory, 3.8 have unsatisfactory and 3.8% have poor road roughness conditions. It shows that approximately 4% of Turkish roads need maintenance urgently. Also experimental study results confirm that Roadroid have a great potential to evaluate road surface roughness condition correctly, even under obstacle like, potholes, manholes and decelerating marks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Engineering Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 760
Atıf : 484
Engineering Sciences