Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2
Erken Çocukluk Döneminde Agresyon: Klinik Bir Örneklemde İlişkili Faktörler
2011
Dergi:  
Marmara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Erken başlangıçlı agresif davranışlar bir halk sağlığı sorunu olarak görü- lebilir. Bu araştırma okul öncesi dönem çocuklardan oluşan klinik bir örneklemde agresif davranışlarla ilişkili faktörleri incelemeyi amaçlamıştır. Hastalar ve Yöntem: Temel başvuru şikayeti ebeveynlerin bildirdiği şiddetli agresif davranışlar olan 72 çocuk (1 ile 6 yaş arası) ve kontrol grubu olarak sağlıklı 72 çocuk araştırmaya dahil edildi. Demografik bilgiler, ebeveynlerin kişisel ve psikiyatrik özellikleri ve anne-çocuk ilişkisine odaklanan yarı-yapılandırılmış bir anket annelere uygulandı. Anneler Sorun Davranış Kontrol Listesi’ni (SDKL) ve Beck Depresyon Envanteri’ni (BDE) doldurdu. Bulgular: Ebeveynlerin eğitim düzeyi hasta grubunda daha düşüktü. Ebeveynlerin öfke kontrolü ile ilgili olumsuz deneyimleri, annenin ebeveynlik ile ilgili yetersizlik hisleri ve ebeveynler arası tartışmalar hasta grubunda daha yüksek sıklıkta bulundu. Annenin hamilelik ve post-natal dönemde depresif ve/veya anksiyete semptomları yaşama sıklığı ve BDE puanları hasta grubunda daha yüksek olarak bulundu. Lojistik regresyon analizine göre, ABC hiperaktivite puanı, annenin ebeveynlik ile ilgili yetersizlik hisleri ve babanın öfke kontrolü ile ilgili olumsuz deneyimleri agresif davranışlarla ilişkili olarak bulundu. Sonuç: Okul öncesi çocuklarda agresyon birçok faktörle ilişkilidir. Ebeveynlerin özelliklerinin de incelenmesi olguların değerlendirilmesinde önemli yer tutuyor gibi görünmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Agression in Early Childhood: Factors Related in a Clinical Example
2011
Yazar:  
Özet:

Purpose: Early-started aggressive behavior is seen as a public health problem. This study aimed at studying the factors associated with aggressive behavior in a clinical sample of pre-school children. Patients and Method: The basic application complaint was included in the study with 72 children (1 to 6 years of age) with severe aggressive behavior by parents and 72 healthy children as a control group. Demographic information, the personal and psychiatric characteristics of the parents and the mother-child relationship focused on a half-built survey was applied to the mothers. Mothers filled the Problem Behavior Control List (SDKL) and Beck Depression Inventory (BDE). Results: Parents' educational levels were lower in the patient group. The negative experiences of parents with regard to the control of anger, the mother's insufficiency feelings with regard to parentality, and interparental discussions were more frequently found in the patient group. Mother's depression and/or anxiety symptoms during pregnancy and postnatal period were more common in the patient group and BDE scores were higher. According to the logistical regression analysis, ABC hyperactivity score was found to be associated with aggression behavior, mother's sensations of parental insufficiency and father's negative experiences of anger control. The result: Aggression in pre-school children is associated with many factors. The study of the characteristics of the parents also appears to have an important role in the assessment of the facts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Marmara Medical Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.273
Atıf : 773
2023 Impact/Etki : 0.034
Marmara Medical Journal