Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
GÜÇ GEÇİŞİ TEORİSİNE SOSYAL İNŞACILIK PERSPEKTİFİNDEN ELEŞTİREL BİR BAKIŞ
2023
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İktidar kavramı, siyaset alanının özünü oluşturan merkezi konulardan biri olup, insan varlığı kadar kadim ve de çekici bir temadır. Güç kavramı ve anlatısı mevcut siyasi düşünce ve akımlar arasında özelliklede realist düşünce ekolünün odak noktası olmuştur. Bu bağlamda devletlerin güçleri ve ne olduklarına dair önemli çalışmalardan biriside 1958'de World Politics adlı çalışmaya imza atan A.F.K. Organski olmuştur. Organski'nin bu çalışması temel bir model, bir gösterge olarak günümüzde halen kullanılmakta ve Güç Geçiş Kuramı adı altında savaşa ilişkin bilimsel bir tahmin teşvikinde bulunmaktadır. Sosyal inşacılık bir Uluslararası İlişkiler kuramı olarak realizm den esinlenen bu Güç geçiş Kuramının tahmin yeteneklerini ve mutlaklığını eleştirmektedir. Bu makale, güç geçişleri sırasında meydan okuyan ve meydan okunan arasında şiddetli bir rekabet olsa da, olmasa da savaşların nasıl tahmin edildiğine dair geniş bir literatürde tartışılan Güç Geçiş Kuramı'na alternatif bir eleştiri oluşturmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Social Constructivist Critique To Power-transition Theory As A Predictor Of War
2023
Yazar:  
Özet:

The concept of power is inadvertently one of the most central topics in the field of politics. The concept has been intriguing for mankind as long as the human memory goes. Especially the realist school of thought has a primary focus on the power-narrative. One of the earliest studies undertaken was that of A.F.K. Organski who wrote World Politics in 1958 that constructed indicators what state power may or may not constitute. Organski’s work being explanatory has prompted a scientific prediction of war based on these indicators. Power Transition Theory provides relevance from a practical realist stance in today’s turbulent international order elaborating on Nation, International Relations and International Organizations. Constructivism criticizes the predictive abilities and the absoluteness as quick turn of events can make mockery of the tidiest of theories. However, this paper seeks to establish an alternative criticism to the Power Transition Theory as discussed in a vast body of literature on how wars are predicted during a transition of power on basis of Index of National Capability (INC).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.211
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi