Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
Medya sektöründe Sanayi 4.0 uygulaması: TRT örneği
2021
Dergi:  
Journal of Life Economics
Yazar:  
Özet:

Medya sektöründe, yayın üretim teknikleri hızla değişmektedir. Bu değişiklikler, önce küreselleşme ve dijitalleşmenin etkisiyle oluşmuştur. Daha sonra sanayi 4.0 üretim tekniklerinin alt yapısı medyada uygulanmaya başlamıştır. Sanayi 4.0 sürecini öngörerek alt yapılarını hazırlayan medya şirketlerinin, yüksek düzeyde rekabet gücü kazanabilecekleri yorumlanmaktadır. Türkiye’deki özel sektör medya şirketlerinin ve kamu yayın kurumlarının Sanayi 4.0'a yatırım yaparak, yayın üretimlerini buna göre ayarlamalarının bir tercih değil zorunluluk olduğu öngörülmektedir. Bu makalenin saha araştırılmasında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) seçilmesinin nedeni, bir kamu kurumu olarak son 12 yılda dijital teknolojiye yaptığı yatırımlardır. Ayrıca TRT’nin küreselleşme uyumu için yapılan idari, mali ve teknik yatırımları önemli bulunmaktadır. TRT, yayın politikalarıyla kamuoyunda çok eleştirilse de küreselleşme uyum çalışmaları ve dijitalleşme yatırımlarıyla özel sektör yayın işletmelerinin ve diğer kamu kurumlarının önüne geçtiği öngörülmektedir. Çalışma bir yayın kurumunda, Sanayi 4.0 teknolojilerinin nasıl uygulanabileceğini gösteren düzenlemelere örnek teşkil etmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla TRT kurumunun Sanayi 4.0 alt yapı yatırımları literatür, saha araştırması ve yapılan röportajlarla incelenmiştir. Röportaj yapılan TRT uzmanları A1, A2 ve A3 olarak belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Industry 4.0 Implementation In The Media Sector: Trtexample
2021
Yazar:  
Özet:

Production techniques of the media industry are changing rapidly. This change first occurred with the effect of globalization and digitalization. Later, industry 4.0 production techniques were developed.It is thought that media companies that prepare their infrastructures by foreseeing the industry 4.0 process will be able to gain a high level of competitive power. Private sector media companies and public broadcasting institutions in Turkey; it is interpreted that investing in industry 4.0 and adjusting their broadcast production accordingly is no longer a choice but an obligation. The reason for choosing the Turkish Radio and Television Corporation (TRT) in the field research of this article is the investments it has made in digital technology in the last 12 years as a public institution. In addition, the administrative, financial and technical investments made for globalization alignment are very important. Although TRT institution has been criticized by the public for its broadcasting policies, it is thought that it has surpassed private sector broadcasting enterprises and other public institutions with its globalization adaptation studies and digitalization investments.The study was conducted to set an example for the policies and regulations that show how industry 4.0 technologies can be applied in a broadcasting institution. for this purpose, TRT's industry 4.0 investments; the literature has been examined through field research and interviews. Interviewed TRT experts are specified as A1, A2 and A3.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Life Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 283
Atıf : 698
2023 Impact/Etki : 0.318
Journal of Life Economics