Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 6
Türkiye’nin Farklı Coğrafik Bölgelerinden Toplanan Propolis Örneklerinin Antimikrobiyel Analizi
2003
Dergi:  
Uludağ Arıcılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Propolis (arı yapışkanı) bal arılarının (Apis mellifera L. ) bitkilerin canlı kısımlarından topladıkları, mumla karıştırıp yuvalarının yapımı ve adaptasyonunda kullandıkları yapışkan koyu renkli reçinemsi bir materyaldir. Propolis savunmayı kolaylaştırmak için yada kovan girişinden hava girişini azaltmak için, çerçevelerin ince kenarlarını güçlendirmek ve tamir etmek için, çatlak ve yarıkları kapatmak için kullanılmaktadır. Bal arıları propolisin mekanik ve biyolojik özelliklerinden çok iyi faydalanmaktadır; örneğin kovan içinde öldürülen ancak kovan dışına taşınamayan düşmanları mumyalayarak çürümesini önlenmektedir. Propolis, antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleriyle birlikte antiinflammatör, antiülser, lokal anestetik, antitümör, immünostimülatör gibi biyolojik aktiviteleri nedeniyle popüler bir ilaç olarak halk tıbbında, apiterapide, biokozmetikte ve ilaç sanayiinde çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Bu araştırmada Türkiye’nin farklı coğrafik bölgelerine ait illerden (Bursa, Đzmir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Erzurum, Hatay, Artvin) toplanan propolis örneklerinin S. aureus ve E. coli bakterilerine karşı anitibakteriyel aktivitelerini incelenmiştir. Đncelenen propolis örneklerinin tümü S. aureus’a karşı önemli aktivite gösterirken, E. coli’ye karşı gözlenen antibakteriyel aktivite daha zayıf bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ Arıcılık Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 266
Atıf : 1.217
2023 Impact/Etki : 0.2
Uludağ Arıcılık Dergisi