Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
İş Sağlığı ve Güvenliği Sektöründe Bayes Ağları Uygulaması
2019
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde inşaat sektöründeki gelişmeyle beraber iş kazalarının da sayısı artmıştır. Teknolojinin gelişimi, iş güvenliğindeki önlemlerde eksiklikler ve çalışanların eğitimsiz oluşu bu iş kazalarındaki ana nedenlerdir. Bu çalışmada iş kazası verileri önce veri önişleme adımından geçirilip daha sonra elde edilen veriler üzerinde tek değişkenli sıklık ve çapraz tablolama analizi yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda iş kazalarının meydana gelmesinde yüksek risk taşıyan değişkenler tespit edilmiştir. Ardından bu değişkenlerin iş kazasına etkileri Bayes ağları (BNs) ile analiz edilmiştir. Bayes ağı, değişkenler arasındaki koşullu bağımlılık ilişkilerini ve tek bir bağımsız değişkene bağımlı olmadıklarını yansıtmaktadır. Bayes ağı, uluslararası bir inşaat firmasından bir veri kümesi üzerinde uygulanmıştır. Kurulan Bayes ağının doğruluk oranı ve diğer performans ölçütleri analiz edilmiş ve yapılan modelin etkinliği yorumlanmıştır. Deneysel sonuçlara göre, bazı iş kazası vakalarının makine öğrenme tekniklerini kullanarak yüksek doğruluk oranları ile önceden tahmin edilebileceği gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The application of Bayes Networks in the Health and Safety Sector
2019
Yazar:  
Özet:

Today, with the development of the construction sector, the number of work accidents has also increased. The development of technology, the lack of work safety measures and the lack of training of employees are the main causes of these work accidents. In this study, the work accident data was first passed through the data prediction step and then on the data obtained a single variable frequency and cross-table analysis. The results of the analysis have identified variables that have a high risk in the event of work accidents. The impact of these variables on the work accident was then analyzed by Bayes networks (BNs). The Bayes network reflects the conditional dependence relationships between the variables and that they are not dependent on a single independent variable. The Bayes network is applied to a data set from an international construction company. The accuracy rate of the established Bayes network and other performance standards have been analyzed and the effectiveness of the model has been interpreted. Experimental findings have shown that some work accidents can be predicted with high accuracy rates using machine learning techniques.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 426
2023 Impact/Etki : 0.063
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi