Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 13
Dijital Taraftar: Instagram’da Yer Alan Futbol Taraftar Sayfalarının Futbol Dışı Konularda Üretmiş Oldukları İçeriklere İlişkin Netnografya İncelemesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Futbol müsabakaları dünya çapında büyük ilgi görmekte ve kitleler tarafından takip edilmektedir. Kitlelerin büyük ilgisi nedeniyle futbol basitçe bir spor dalı olmaktan başka ekonomik, kültürel ve siyasal motivasyonlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Futbol kulübü taraftarlığı çerçevesinde oluşan bağlılık ve etkileşim bakımından da geçerlidir. Zira bu etkileşimin özneleri ilk bakışta oyuncular ve taraftar kitlelerinden oluşuyor gibi görünse de medya, siyasal aktörler ve sermaye gruplarının da dâhil olduğu etkili bir güç merkezi oluşturmaktadır. Taraftar gruplarınca oluşturulan etkileşim çerçevesinde oluşan güçlü kamuoyu pek çok konuda karar alıcıları harekete geçirebilmektedir. Taraftar grupları içinde ortak kimlik oluşturan kitleler takımlarının başarısı için taraf tutan bireylerden oluşmaktadır. Son yıllarda sosyal paylaşım ağlarında örgütlenen çeşitli taraftar gruplarında futbolun yanı sıra futbol dışı pek çok konuda da paylaşımlar yapılmakta ve bu minvalde güçlü eğilimler ortaya konmaktadır. Çalışma; Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinin Instagram’da yer alan taraftar gruplarında doğrudan doğruya futbol ile ilgili olmayan paylaşımlarında gözlenen kolektif eğilimleri odağa almakta ve bu paylaşımlar neticesinde ortaya çıkan etkileşim düzeyini incelemektedir. Bu maksatla üç kulübün taraftar gruplarınca yapılan paylaşımlar netnografya yöntemi kullanılarak analiz edilmekte ve elde edilen nicel veriler yorumlanmaktadır. Instagram’da, taraftar gruplarının futbol ile ilgili paylaşımlarının yanı sıra toplumsal duyarlılık, sosyal sorumluluk, anma ve önemli günler gibi içeriklere de yer verildiği gözlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Digital Fans: Instagram’s Football Fans’ Pages Review of Netnography on Content They’ve Produced on Non-Football Themes
2020
Yazar:  
Özet:

Football matches are widely interested worldwide and are followed by the crowds. Because of the great interest of the crowds, football needs to be assessed with its economic, cultural and political motivations rather than simply being a sport branch. The football club also applies in terms of commitment and interaction formed in the framework of fancy. While the subjects of this interaction appear to be made up of players and supporters at first glance, the media, political actors and capital groups are an effective power center. The strong public, formed in the framework of interaction created by the supportive groups, can move the decision makers on many matters. The group of supporters form a common identity of the masses consisting of individuals who are part of the success of the teams. In recent years, various fans groups organized on social media networks have been sharing about football as well as many issues outside of football, and this minval has strong trends. The study focuses on the collective trends observed in non-football posts in the fan groups of Galatasaray, Beşiktaş and Fenerbahçe clubs on Instagram and examines the level of interaction that arises as a result of these posts. For this purpose, the sharing by the supporters of the three clubs is analyzed using the netnography method and the quantum data obtained is interpreted. In Instagram, fans’ groups have shared content about football as well as social sensitivity, social responsibility, memories and important days.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 1.003
2023 Impact/Etki : 0.101
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
366/520

Hukuk Temel Alanı
Q3
37/58

Turkish Studies Social Sciences