Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Sağmal İneklerde Yem Rasyonu Maliyetinin Genetik Algoritma ile Optimizasyonu
2024
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Havyan besleme, besicilik ile uğraşanların önemli sorunlarından biridir. Hayvanların sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için yeterli ve dengeli beslenmeleri gerekir. Besin öğelerinin daha ucuz kaynaklardan sağlanması hayvancılıkta önemli bir yer tutmaktadır. Bu çalışmada, süt sığırları için Genetik Algoritma (GA) ile düşük maliyetli yem rasyonlarının hazırlanması amaçlanmıştır. Deneylerde, 10'uncu laktasyon haftasındaki 450 ile 600 Kg vücut ağırlığına sahip süt sığırları referans alınarak %3,5 yağlı 20 ve 25 Kg süt verimi hedeflenmiştir. GA'nın sonuçları, Ulusal Süt Konseyi'nin 2023 Haziran ayındaki çiğ süt üretim maliyeti ile karşılaştırılmış ve yem maliyetinde yaklaşık %20'lik bir kazanç sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Optimization Of Feed Ration Cost In Dairy Cattle By Genetic Algorithm
2024
Yazar:  
Özet:

Feeding animals is one of the important problems of those dealing with livestock breeding. In order for animals to live a healthy life, they need to have adequate and balanced nutrition. Providing nutrients from cheaper sources has an important place in animal husbandry. In this study, it was aimed to prepare low-cost feed rations for dairy cattle with Genetic Algorithm (GA). In the experiments, a milk yield of 20 and 25 Kg with 3.5% fat was targeted, taking as reference dairy cattle with a body weight of 450 to 600 Kg in the 10th lactation week. GA's results were compared to the National Dairy Council's raw milk production cost in June 2023, yielding an approximately 20% gain in feed cost.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi