Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
A clinical case of treatment-resistant schizophrenia: 60 hospitalizations and 342 ECT sessions in 36 years; lack of social support or undertreatment?
2015
Dergi:  
Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şizofrenide dirençli olguların oranı %20-25 olarak bildirilmektedir. Tedaviye direnç tanımı birçok otorite tarafından yapılmıştır. Genel kabul gören iki tanımdan biri, farklı atipik antipsikotikler ile en az dört-altı hafta süre ile iki veya üç kez tedavi uygulamasına yeterli yanıt alınamaması; diğeri ise iki farklı tipik veya atipik antipsikotik ilacın dört-altı hafta süre ile monoterapi olarak kullanıldığı, iki farklı tedavi denenmesine rağmen yetersiz yanıt olmasıdır. Dirençli olguların hastanede kalma süreleri uzundur. Ayrıca tüm harcamalar ve işlev kaybı düşünüldüğünde dirençli  olguların topluma maliyetleri daha yüksektir. 60 yaşında, kadın hasta, Aralık 2013 tarihinde oğlu ile geldiği acil servisten homicid riski ve tedavi reddi nedeni ile yatırıldı. Hastalığının 24 yaşında iken postpartum dönemde başladığı, şizofreni tanısı ile takip edildiği, 60 kez yatışı olduğu öğrenildi. Klozapin, haloperidol, amisülpirid, risperidon, olanzapin, aripiprazol, ketiyapin, klorpromazin, sülpirid, zuklopentiksol, flufenazin, lityum ve  valproat yeterli doz ve sürede kullanılmasına; toplamda 342 seans EKT uygulanmasına ve yanıt veya kısmi yanıt alınmasına rağmen uzun süreli işlevsellik ve iyilik hali sağlanamamıştır. En son yatışında klozapin 275 mg/gün, valproat 1000 mg/gün ile belirgin düzelme sağlandı. Tüm sağaltım çabalarına rağmen aşırı nüks ve sık yatışı olan şizofreni olgusu tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 983
Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi