Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Evaluation Of Microbiological Indicators For Haccp Cattle Slaughterhouse Line In A Business Operator
2014
Dergi:  
MANAS Journal of Engineering
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Kayseri İlinde 1. sınıf kombina olarak faaliyette bulunan bir işletmenin sığır kesim hattına ait HACCP planı mikrobiyolojik indikatörler yönünden incelenmiştir. Çalışmada, sığır kesim hattında üretimi yapılmış olan toplam 60 adet karkastan örnekler alınarak toplam aerobik mezofilik bakteri (TAMB) ve fekal koliform bakteri sayıları belirlenmiştir. Çalışmada ayrıca kesimhanede çalışan personelin ellerinden, görevli personelin kesim işlemi esnasında kullandıkları alet ve ekipmanlardan alınan svaplarda Stafilokok/Mikrokok ve fekal koliform bakteri varlığı ve düzeyleri araştırılmıştır. Bu araştırmada elde edilen sonuçlara göre incelenen toplam 60 adet sığır karkasında, ortalama TAMB sayısının log10 3,58kob/cm2 olduğu, ortalama fekal koliform bakteri sayısının ise log103.30 kob/cm2 düzeylerinde olduğu karkasların % 68.3' ünün fekal koliform grubu mikroorganizmalar ile kontamine olduğu sonucu elde edilmiştir. Kesimhane personelinin elinde ortalama log102,87 kob/cm2 Stafilakok/mikrokok, log102,36 kob/cm2 düzeyinde fekal koliform bakteri tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Microbiological Indicators For Haccp Cattle Slaughterhouse Line In A Business Operator
2014
Yazar:  
Özet:

In this study, the HACCP plan of a company operating as a 1st class combination in Kayseri province has been studied in terms of microbiological indicators. In the study, the total number of aerobic mezophyllic bacteria (TAMB) and fecal koliform bacteria were determined by taking a total of 60 samples of carcass that were produced on the cutting line of cattle. The study also examined the presence and levels of staphylococcus/micrococcus and fecal koliform bacteria in the spots taken from the hands of the staff who worked in the cutting facility, the tools and equipment they used during the cutting process. According to the results obtained in this study, in the total of 60 cows studied, the average number of TAMBs is log10 3,58kob/cm2 and the average number of fekal koliform bacteria is log103. The result was that 68.3% of the cracks at the levels of 30 kob/cm2 were contaminated with the fekal koliform group by microorganisms. The average log102.87 kob/cm2 staphylococcus/micrococcus, log102.36 kob/cm2 fecal koliform bacteria has been detected in the hands of the cutting staff.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










MANAS Journal of Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 341
Atıf : 119
2023 Impact/Etki : 0.048
MANAS Journal of Engineering