Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 14
Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Kablosuz Algılayıcı Ağların Güvenliğine Yapılan Saldırıların Tespit Edilmesi ve Önlenmesi
2021
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

IoT (Internet of Things) ya da diğer adıyla Nesnelerin İnterneti kavramı, internete bağlanan ve diğer cihazlarla iletişimde olan her nesneyi kapsamaktadır. Artık hayatımızın bir parçası haline gelecek otonom araçlar, akıllı buzdolabılar, akıllı çamaşır makineleri, akıllı tost makineleri, akıllı saatler gibi birçok IoT cihazı birbiriyle farklı kablosuz ağ teknolojilerini kullanarak haberleşebilirler.  IoT cihazların birçok kritik alanda kullanılmasıyla birlikte IoT güveniğine karşı yapılan saldırılar artmıştır. Bu saldırılar IoT katmanlarına yapılarak veri gizliliği, veri bütünlüğü, veri tazeliği, veri erişilebilirliği, kimlik doğrulama gibi kriterler ihlal edilebilmektedir. Bu saldırıları önlemek amacıyla birçok güvenlik çözümü önerilmiştir, fakat sınırlı enerji,  kısıtlı batarya süresi, zayıf işlemci gücü ve sınırlı hafıza gibi sınırlamalardan dolayı düşük güçlü IoT cihazlar üzerinde geleneksel güvenlik yöntemlerinin uygulanması mümkün değildir. Bu çalışmada, IoT cihazların güvenliğini tehdit eden saldırılar incelenerek, ağ katmanlarına göre detaylı şekilde  sınıflandırılmış ve savunma teknikleri önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Detection and Prevention Of Attacks On The Internet Of Things (iot) and Wireless Sensor Networks
2021
Yazar:  
Özet:

Internet of Things (IoT) covers every object that connects to the Internet and communicates with other devices. Many IoT devices, such as autonomous vehicles, smart refrigerators, smart washing machines, smart toasters, smart watches that can become part of our lives and they can communicate with each other using different wireless network technologies. Because of using IoT devices in many critical areas, attacks against IoT security have increased. By making these attacks on IoT layers, criteria such as data privacy, data integrity, data freshness, data accessibility and authentication can be violated. Some security solutions have been proposed to prevent these attacks, but it is not possible to apply traditional security methods on low-power IoT devices due to some constraints such as limited energy, limited battery time, limited computational power and limited memory. In this paper, attacks that threaten the security of IoT devices are examined and classified according to network layers and defense techniques are proposed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.028
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi