Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 72
 İndirme 22
TÜRKİYE’DE İSTİHDAMIN ARTTIRILMASINA YÖNELİK TEŞVİK POLİTİKALARININ İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her ülke için istihdam olanaklarının artırılması, gerek ekonomik gerekse sosyal refahın sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. İstihdam, zenginliğin yaratılmasında ve onun adil bir biçimde dağıtılmasında kilit öneme sahip bir araçtır. Bu nedenle tam istihdamın sağlanması ve işsizlikle mücadele etme amaçlı politikaların geliştirmesi devletin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. İşsizlikle mücadelede noktasında uygulanan iktisadi politikaları para, maliye ve gelirler politikasından oluşan makroekonomik politikalar ve aktif ve pasif istihdam politikalarının oluşturduğu mikro ekonomik politikalar olarak değerlendirmek mümkündür. Türkiye’de son yıllarda istihdamı artırmak ve işsizliği azaltmak amacıyla çeşitli ücret ve istihdam teşviklerinin yer aldığı istihdam paketleri uygulanmıştır. Özellikle ekonominin daralma ve gerileme dönemlerinde işgücü talebindeki yetersizliğe karşı uygulanan teşviklerle işgücü maliyetleri azaltılarak istihdamın arttırılması amaçlanmaktadır. Teşvikler, ücretlerden alınan vergilerin azaltılması veya ücret dışı maliyetlerin düşürülmesi şeklinde uygulanmaktadır. Bu çalışmada işgücü arz ve talebini arttırmaya yönelik teşviklere odaklanılarak, Türkiye’de özellikle son on yıldır istihdamın artırılması amacıyla hayata geçirilen ve günümüzde uygulamada olan teşviklerin genel bir değerlendirilmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In Turkey, the calls of the police to increase the demand
2020
Yazar:  
Özet:

The increase in employment opportunities for each country is of great importance in terms of ensuring economic and social welfare. Employment is a key tool in the creation and fair distribution of wealth. Therefore, ensuring full employment and developing policies aimed at fighting unemployment are among the priorities of the state. The economic policies implemented at the point of the fight against unemployment can be assessed as macroeconomic policies consisting of monetary, financial and income policies and microeconomic policies formed by active and passive employment policies. In Turkey in recent years, employment packages have been implemented with various wages and employment incentives to increase employment and reduce unemployment. The aim is to increase employment by reducing labour costs, especially with incentives against the lack of labour demand in the periods of economic degradation and degradation. Incentives are applied in the form of the reduction of taxes from wages or the reduction of non-paid costs. In this study, focusing on incentives to increase labour supply and demand, a general assessment of incentives implemented in Turkey, especially for the purpose of increasing employment in the last decade and currently in practice has been made.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Incentive Policies To Increase Employment In Turkey
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi