Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 1
El Cerrahisi Kliniklerinde Sık Görülen Bir Kırık: Başparmak Metakarp Taban Kırıkları
2018
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Cerrahi olarak tedavi edilen başparmak metakarp taban kırıklarının klinik ve fonksiyonel sonuçlarını paylaşmayı amaçladık. Yöntemler: Kliniğimizde stabil olmayan başparmak metakarp eklem içi taban kırığı nedeniyle kapalı redüksiyon ve perkütan telleme ile ameliyat edilen ve takipleri yeterli olan olgular çalışma kapsamına alındı. Açık kırığı olanlar, aynı elinde veya aynı taraf ekstremitesinde kırığı ya da yaralanması olan olgular çalışma dışı bırakıldı. Kırığın tipi, eklemi ilgilendirme oranı ve demografik bulgular yanında kullanılan tellerin sayısı ve konfigürasyonu, ameliyat olunan zaman, ameliyat sonrası tespit süresi ve komplikasyonlar değerlendirildi. Objektif değerlendirmede ise eklem içi basamaklanma, posttravmatik artrit varlığı ve sağlam taraf ile karşılaştırmalı çimdikleme (Pinch) ve kavrama (Grip) güçlerine bakıldı. Bulgular: Ortalama yaşı 31 (19-61) yıl olan toplam 28 hastanın (26 erkek–2 kadın, 11 sol–17 sağ) yaralanma şekli 27 hastada düşme, 1 hastada motosiklet kazası şeklindeydi. Yaralanmadan ameliyata kadar geçen süre ortalama 7 (1-18) gündü. Olguların tümünde tespit için K teli kullanıldı. Olguların ikisinde çimdikleme gücünde sağlam tarafa göre %20 kayıp gözlenirken, bir olguda ise kavrama gücünde sağlam tarafa göre %20 kayıp saptandı. Bir olguda tespit yetersizliği nedeniyle revizyon ameliyatı yapıldı. İki olguda ise pansuman takibi ve ağızdan antibiyotik tedavisi ile düzelen yüzeyel tel dibi enfeksiyonu saptandı. Sonuç: El cerrahisi pratiğinde sık görülen başparmak taban stabil olmayan kırıkları kapalı redüksiyon ve perkütan K teli tespiti tekniği güvenli ve sonuçları olumlu bir yöntemdir.

Anahtar Kelimeler:

A Frequent Break in Hand Surgery Clinics: Finger Metacarp Basic Break
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: We aimed to share the clinical and functional results of the metacarp base fractures that were theraped by surgery. Methods: In our clinic, the unstable headfinger metacarp is taken into the scope of the study of the facts that have been operated with closed reduction and percutaneous wire due to an intramuscular base breakdown and followings are sufficient. Facts with open breaks, breaks or injury in the same hand or in the same side ends have been disabled. The type of break, the interest rate of the joint and the number and configuration of the wire used along with demographic findings, the time of surgery, the time of postoperative detection and complications were assessed. In the objective assessment, we looked at the strengths of joint scalability, the presence of posttraumatic arthritis and the solid side compared to the strengths of scalability (Pinch) and grip (Grip). Results: A total of 28 patients (26 men-2 women, 11 left-17 right) in the average age of 31 (19-61) years were in the form of injuries in 27 patients, 1 in the form of motorcycle accident. The duration of the surgery before the injury is 7 (1-18) days. All cases were identified by K. In both cases, a loss of 20% was observed on the solid side, while in one case, a loss of 20% was observed on the solid side. A revision surgery was carried out due to insufficient detection. In the two cases, a surface wire bacterial infection was identified with pansuman tracking and oral antibiotic treatment. The result: The main finger base, which is common in hand surgery practice, is an unstable breakdown in the closed reduction and the technique of detection of percutaneous K wire is a safe and positive method of results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 233
Journal of Academic Research in Medicine