Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Ekstremite yerleşimli sinovial sarkomun klinik sonuçları
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı ekstremitelerde nadir görülen bir tümör olan sinoviyal sarkomun demografik verilerini, takip sonuçlarını ve bu tümörlere yaklaşımın önemini vurgulamaktır. Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmada Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi'nde 2008-2018 yılları arasında ekstremite sinoviyal sarkomu nedeniyle ameliyat edilen 20 hasta retrospektif olarak incelendi. Hastaların demografik bilgileri, cerrahi tedavileri, takip süreleri, nüks ve metastazları kaydedildi. Bulgular: Ortalama yaşı 32.7 (dağılım, 13-66) yıl olan sinoviyal sarkom tanısı alan 20 hasta bu çalışmaya dahil edildi. Lokalizasyona göre tümörlerin en çok uyluk (%25), kruris (%25) ve ayak bileği (%25) yerleşimli olduğu görüldü. Hastaların %70'inde tümör boyutunun 5 cm ve üzerinde olduğu görüldü. Hastaların %55'inde (n=11) tanı anında (akciğer) metastaz varken, %25'inde takip sırasında nüks gelişti. Hastaların %85'inde primer cerrahi tedavi olarak geniş rezeksiyon yapılırken, %75'ine RT, sadece %30'una BT uygulandı. Hastaların %25'i takip sırasında öldü. Hastaların ortalama sağkalım süresi 109.4±8.9 ay idi. 3 yıllık sağkalım oranı %90 iken, 5 yıllık sağ kalım oranı %80'e düşmüştür. Cinsiyet, yaş, taraf, derece, tümör boyutu, metastaz, RT, KT ve nüks durumuna göre sağkalım süreleri arasında anlamlı fark yoktu. Sonuç: Sonuç olarak, sinoviyal sarkom, yüksek dereceli ve yüksek metastaz kapasiteli, nadir görülen bir malign yumuşak doku sarkomudur. Sinoviyal sarkomun özelliklerini anlamak için daha fazla hasta sayısı ile çok merkezli çalışmalara ihtiyaç vardır

Anahtar Kelimeler:

Clinical Outcomes Of Extremity Synovial Sarcoma
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study is to emphasize the demographic data, follow-up results and the importance of approach to these tumors of synovial sarcoma, which is a rare tumor in the extremities. Material and Methods: In this study, twenty patients who were operated on for extremity synovial sarcoma between 2008 and 2018 at Dr. Abdurrahman Yurtaslan Oncology Hospital were retrospectively analyzed. Demographic information, surgical treatments, follow-up periods, recurrence and metastases of the patients were recorded. Results: Twenty patients with a diagnosis of synovial sarcoma with a mean age of 32.7 (range, 13 to 66) years were included in this study. According to the localization, it was observed that the tumors were mostly located in the thigh (25%), cruris (25%) and ankle (25%). It was observed that the tumor size was 5 cm or more in 70% of the patients. While 55% (n=11) of the patients had metastases at the time of diagnosis (lung), recurrence developed in 25% of the patients during follow-up. Wide resection was performed as the primary surgical treatment in 85% of the patients, while 75% received RT, only 30% received CT. 25% of patients died during follow-up. The mean survival time of the patients was 109.4±8.9 months. While the 3-year survival rate was 90%, the 5-year survival rate decreased to 80%. There was no significant difference in survival times according to gender, age, side, grade, tumor size, metastasis, RT, KT and recurrence status. Conclusion: In conclusion, synovial sarcoma is a rare malignant soft tissue sarcoma with high grade and high metastasis capacity. For understanding the characteristics of synovial sarcoma, multicenter studies with a larger number of patients are needed

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 620
Atıf : 334
2023 Impact/Etki : 0.019
Turkish Journal of Clinics and Laboratory