Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
PANDEMİNİN FUTBOL EKONOMİSİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, ilk kez Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve COVID-19 olarak adlandırılan hastalığın, küresel bir salgına dönüştüğü süreçte dünya genelindeki milyonlarca insanın ortak tutkusu olan futbolu nasıl etkilediğini incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada Avrupa’nın beş büyük futbol ligi (Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Serie A ve Ligue 1) ve Şampiyonlar Ligi ile Uefa Avrupa Ligi incelenmiştir. Çalışmada, ilk önce futbol ekonomisinin günümüzde geldiği nokta üzerinde durulacak, ardından da salgın hastalığın başlamasıyla birlikte ertelenen veya iptal edilen müsabakaların, uluslararası organizasyonların futbol ekonomisinin en büyük gelir kalemleri olan maç günü gelirleri, naklen yayın gelirleri ve ticari gelirleri incelenecektir. İnceleme yapılırken ayrıca salgın hastalığın ligler, kulüpler ve sporcular üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek adına alınan kararlara, sosyal medya platformları üzerinden organize edilen yardım kampanyaları ve farkındalık yaratan projelere yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the pandemic on the football economy
2021
Yazar:  
Özet:

The study aims to explore how the disease, which first occurred in China’s city of Wuhan in December 2019 and called COVID-19, influenced football, the common passion of millions of people around the world, in the process of becoming a global epidemic. The study examined five major football leagues in Europe (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A and Ligue 1) and the UEFA Champions League and the UEFA European League. The study will first focus on the point where the football economy is coming today, and then the competitions that have been postponed or cancelled with the start of the epidemic disease, the match-day revenue, transfer revenue and commercial revenue, which are the largest revenue penny in the football economy of international organizations, will be examined. The review will also include decisions taken to prevent the negative effects of the epidemic on leagues, clubs and athletes, support campaigns organized through social media platforms and awareness-building projects.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 493
Atıf : 1.114
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences