Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Cahit Zarifoğlu'nun Radyo Oyunları Üzerine Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Radyo oyunları, kültürel katkıları dolayısıyla önemli bir türdür. Türkiye’de bu tür için çeşitli isimler kullanılmıştır. Ancak bu tür için kesin bir isim tanımlaması yapılamamıştır. Pek çok yazar ve şair bu türde eserler meydana getirmiştir. Bunlardan biri de Cahit Zarifoğlu’dur. Cahit Zarifoğlu, adını şiir türünde duyurmuş bir şairdir. Şairliğinin yanında radyo oyunları da bir o kadar dikkate değerdir. Zarifoğlu’nun radyo oyunları, hedef kitle olarak çoğunlukla çocukları esas almıştır. Cahit Zarifoğlu’nun radyo oyunlarını belirli bir fikri kazandırmak için kaleme aldığı düşünülmektedir. Bu çalışmada, Zarifoğlu’nun Radyo Oyunları isimli kitabında yer alan “Deve İle Uçuç Böceği”, “Cırcır Böceği İle Kaplumbağa”, “Vişne Reçelli Ekmek”, “Yüzen Fil”, “Aslan İle Eşek” ve “Katıraslan” isimli radyo oyunları yapı ve tema bağlamında incelenmeye çalışılmaktadır. Radyo oyunlarına dair müstakil bir inceleme örneği olmadığı için tiyatronun inceleme örneği esas alınıp, metinlerin sağladığı imkânlar dâhilinde inceleme yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A review of Cahit Zarifoğlu's Radio Games
2021
Yazar:  
Özet:

Radio games are an important kind because of their cultural contribution. There are many different names used for this type in Turkey. However, there is no specific name for this type. Many writers and poets have created this kind of work. And one of them is the wicked. Cahit Zarifoğlu is a poet who has announced his name in the poem. In addition to his poetry, radio games are also worth consideration. Zarifoğlu's radio games, mostly based on children as a target audience. It is believed that Cahit Zarifoğlu took a pen to give the radio games a certain idea. In this study, Zarifoğlu’s book “Radio Games” entitled “Deve with the Flying Insect”, “Curricular Insect with the Rabbit”, “Vişne Reçelli Bread”, “Flying Elephant”, “Lion with the Sheep” and “Katıraslan” radio games are being studied in the context of the structure and theme. Because there is no specific examples of the radio games, the examples of the theater are based on the examples of the theater and the possibilities provided by the texts are examined.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 381
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi