Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Tekil Değer Ayrışımı Tabanlı Yeni Bir İmge Kimliklendirme Yöntemi
2017
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmgelerde kimlik doğrulama için kırılgan damgalama yöntemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullanılan kırılgan damgalama yöntemlerinde genellikle eşitlik biti, sır paylaşımı ve özet fonksiyonu gibi yöntemler kullanarak damganın kırılganlığı arttırılmaktadır. Bu makalede tekil değer ayrışımı (TDA) ve blok tabanlı yeni bir veri gizleme tekniğiyle imge kimlik doğrulama işlemi önerilmiştir. Önerilen yöntemde blok genişliği kullanıcıya bağlıdır. Bu uygulama da 2 x 2, 4 x 4 ve 8 x 8 boyutunda bloklar kullanılmıştır. Her bir bloktan TDA kullanılarak özellikler elde edilmiştir. Elde edilen özellikler blok büyüklüğüne göre basamaklandırılmış ve bloğa gömülmüştür. Bu yöntem ön işlem, özellik çıkarımı, basamaklama ve veri gizleme aşamalarından oluşmaktadır. Veri çıkarma aşamasında veri çıkarma ile veri doğrulama ve saldırı tespiti aşamaları yer almaktadır. Yöntemin görsel kalitesi tepe sinyal gürültü oranı (TPGO -  PSNR) ile ölçülmüştür. Deneysel sonuçlar önerilen metodun başarılı olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.271
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi