Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 8
ÖRGÜTSEL ÇATIŞMA YÖNETİMİ STRATEJİLERİNİN ÇALIŞANLARIN İŞTEN AYRILMA EĞİLİMLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, çalışanların işten ayrılma kararlarında çatışma yönetiminde kullanılan stratejilerin etkisini araştırmaktır. Araştırma, İstanbul ili içinde yer alan özel bir bankanın Genel Müdürlüğünde çalışan kişilere anket yöntemi uygulanarak yapılmıştır. Araştırma sonucunda çatışma yönetiminde en çok tercih edilen yaklaşımların, kaçınma ve problem çözme olduğu, en az tercih edilen yaklaşımın ise uzlaşma olduğu ve çalışanların işten ayrılma kararları ile çatışma yönetiminde kullanılan alt boyut stratejilerin arasında ters bir ilişki olduğu ve işten ayrılma düşüncelerinin düşük olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

influence of organizational conflict management strategies on the trends of employees leaving work
2018
Yazar:  
Özet:

the aim of this study is to investigate the impact of strategies used in conflict management in the decisions of the employees to leave the work, research was carried out by applying surveys method to people working in the general manager of a private bank located in istanbul province, as a result of research, the most preferred approaches in conflict management were avoided and problem-solving, and at least preferred approach is a reverse relationship between sub-dimensional strategies used in conflict management with the decisions of leaving the employees from work and is determined that the thoughts of separation from work are low

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.797
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi