Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 28
 Görüntüleme 66
 İndirme 17
Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Matematik Öğretiminde Eğitsel Matematik Oyunlarının Kullanımına İlişkin Görüşleri
2019
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin matematik öğretiminde eğitsel matematik oyunlarının (EMO) kullanımına ilişkin görüşlerini incelemektir. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden olgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılmıştır. Çalışma grubu, amaçlı örnekleme yöntemlerinden maksimum çeşitlilik örnekleme yöntemine göre belirlenmiş ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Osmaniye ilinde farklı okullarda görev yapan ve farklı kıdemlerde olan araştırmaya katılmaya gönüllü 15 ortaokul matematik öğretmeni oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak 11 sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesi ve yorumlanması içerik analizi ile yapılmıştır. Yapılan araştırma ortaokul matematik öğretmenlerinin, eğitsel matematik oyunlarının, ortaokul matematik öğretim programındaki kazanımları gerçekleştirmede etkili olduğunu düşündüklerini göstermektedir. Ayrıca katılımcılar, EMO’ların matematik derslerinde kullanılmasının gerekli ve etkili olduğunu, matematiğe karşı olan önyargıların azaltacağını ve bu sayede matematik dersini soyutluktan kurtarıp daha somut ve eğlenceli hale getireceğini belirtmişlerdir. Bununla beraber öğretmenler sınıf içi uygulamalar esnasında bazı sıkıntılarla (sınıf yönetiminin zorlaşması, oyunların çok fazla zaman alması, her kazanım için oyun hazırlamanın kolay olmaması, kalabalık sınıflarda kullanımının zor olması vb.) karşılaştıklarını belirtmişlerdir. Araştırmanın sonunda bu sorunların giderilmesine yönelik önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of High School Mathematics Teachers on the Use of Educational Mathematics Games in Mathematics Teaching
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to study the views of high school math teachers on the use of educational math games (EMO) in math teaching. The research has been used in the field of phenomenology (phenomenology). The work group was determined by the maximum diversity of the sample methods for the purpose and formed 15 high school math teachers who worked in different schools in the Osmaniye province during the 2017-2018 educational teaching period and were volunteers to participate in the research in different degrees. The study used a semi-configured conversation form consisting of 11 questions as a data collection tool. The analysis and interpretation of the data is done through content analysis. The research shows that high school mathematics teachers believe that educational mathematics games are effective in achieving achievements in the high school mathematics teaching program. Participants also pointed out that the use of EMOs in math lessons is necessary and effective, that it will reduce predictions against mathematics and thus save mathematics lessons from abstraction and make them more concrete and fun. However, teachers have some difficulties during class-in-class practices (the difficulty of class management, the time of games, the difficulty of preparing games for each win, the difficulty of using them in crowded classes, etc.) They said they met. At the end of the study, there were recommendations for the solution of these problems.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.073
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education