Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Hemşirelik Öğrencilerinin Hemşire ve Hasta Kavramlarına İlişkin Algılarının Metaforlarla Analizi
2022
Dergi:  
Journal of Nursology
Yazar:  
Özet:

Amaç: Metaforlar, soyut ve karmaşık olayları anlamak ve açıklamak için kullanılan zihinsel araçlardır. Metafor, bir şeyi başka bir şeye göre yorumlama, benzetme ve ifade etme biçimidir. Bu araştırmanın amacı, hemşirelik öğrencilerinin “hemşire” ve “hasta” kavramlarına ilişkin algılarını metaforlar aracılığıyla belirlemektir. Yöntemler: Bu nitel araştırmaya bir üniversitenin Hemşirelik Fakültesi’nde öğrenim gören 238 öğrenci katılmıştır. Elde edilen nitel verilerin analizinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Veri analizi kodlama ve hata ayıklama, kategori oluşturma, geçerlik ve güvenirlik, frekans ve yüzde hesaplama ve yorumlama aşamaları ile tamamlanmıştır. Bulgular: Öğrenciler hemşire kavramına ilişkin 100 geçerli metafor ve hasta kavramına ilişkin 78 geçerli metafor üretmiştir. Hemşire metaforları arasında en yüksek sıklık anne (%24,7) ve melek (%8,8), hasta metaforları arasında en yüksek sıklık bebek veya çocuk (%40,0) ve çiçek (%6,6) olmuştur. Sonuç: Hemşirenin en çok anneye, hastanın ise çocuğa/bebeğe benzetildiği, hemşirenin bakım verici rolüne vurgu yapıldığı ancak bu rolünde profesyonel olarak algılanmadığı, hastanın bakıma sevgi ve şefkate muhtaç biri olarak görüldüğü bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Nursing Students’ Perceptions Through Metaphors For Nurse and Patient Concepts
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: Metaphors are mental tools used to understand and explain abstract and complex events. Metaphor is a way of interpreting, likening, and expressing one thing in terms of another. The aim of this study is to determine the perceptions of nursing students regarding the concepts of “nurse” and “patient” through metaphors. Methods: This qualitative study included 238 students studying at the Nursing Faculty of a university. Content analysis method was used to analyze the qualitative data obtained. Data analysis was completed with coding and debugging, category creation, validity and reliability, frequency and percentage calculation, and interpretation stages. Results: Students produced 100 valid metaphors about the concept of nurse and 78 valid metaphors for patient. The highest frequency among nurse metaphors were mother (24.7%) and angel (8.8%), and the highest frequency among patient metaphors were infants or children (40.0%) and flower (6.6 %). Conclusion: It was found that the nurse was mostly compared to the mother and the patient to the child/baby, the nurse’s role as a caregiver was emphasized, but she was not perceived as a professional in this role, and the patient was seen as someone in need of care, love, and compassion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Nursology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 10.839
2023 Impact/Etki : 0.11
Journal of Nursology