Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 56
 İndirme 15
Çocuk Oyun Alanlarının Önemi ve Tasarım Kriterlerinin Nevşehir Kenti Örneğinde İrdelenmesi
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Oyun, çocuğun fiziksel gelişiminin yanı sıra arkadaşlık ilişkileri kurarak sosyalleşmesini ve duygusal gelişimini sağlayan önemli bir faktördür. Nüfusun ve dolayısıyla yapılaşmanın günümüzdeki kadar yoğun olmadığı dönemlerde çocuklar zamanlarının çoğunu evlerinin bahçesinde ve sokakta oyun oynayarak geçirirken günümüzde evin içine hapsolmuş durumda giderek yalnızlaşmaktadırlar. Bu nedenle kentlerde yaşayan çocukların fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı gelişebilmesi ve doğaya özlemini giderebilmesi için kentsel açık-yeşil alan sistemleri içerisinde çocuk oyun alanlarının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Çocuk oyun alanları planlanırken ve tasarlanırken çocukların güvenli bir ortamda gelişim özellikleri, çocukların ve onlara eşlik eden ebeveynlerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bağlamda yapılan bu araştırmada Nevşehir kenti çocuk oyun alanları peyzaj planlama ve peyzaj tasarım ilkeleri doğrultusunda incelenmiştir. Çocuk oyun alanlarının kent yeşil dokusu içerisinde nasıl konumlandırıldığı, hangi yaş grubuna hitap ettiği, hangi tür oyun ünitelerine yer verildiği, donatı elemanları, donatılarda ve zeminlerde kullanılan malzemeler ile bitkisel tasarımları yerinde gözlemlerle değerlendirilmiştir. Belirlenen eksiklikleri gidermeye ve ileriye yönelik tasarım ve planlama çalışmalarına katkı sağlamaya yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.488
2023 Impact/Etki : 0.16
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi