Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Bazı çıplak boyunlu köy tavuğu kongenik populasyonlarında mikrosatelit DNA polimorfizmi
2016
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Samsun, Ordu ve Amasya’da çıplak boyunlu köy tavuklarının bulunduğu tespit edilen köylerdeki tavuklardan oluşturulan 7 kongenik populasyon ile referans olarak kullanılan bir Gerze tavuk populasyonunun 28 mikrosatelit lokusunda allelik polimorfizm durumlarının ve genetik ilişkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışılan 28 lokusta elde edilen allel sayısı 2-15 arasında değişmektedir. En az allel LEI0192 lokusunda, en çok allel ise LEI0234 lokusunda tespit edilmiştir. Bu lokuslar aynı zamanda polimorfizm bilgi içeriği (PIC) değeri sırasıyla en düşük (0,375) ve en yüksek (0,918) olan lokuslardır. Populasyonlar arasında genetik benzerlik katsayısı 0,000-0,177 arasında değişmektedir. Tüm lokuslar bakımından allel sayısı en az olan populasyon 32 allel ile SVNN, en çok olan ise 38 allel içeren ASNN02 ve SANN02‘dir. Kümeleme analizleri sonucunda oluşturulan dendogramda populasyonların yetiştirildikleri bölgelere göre gruplandıkları görülmüştür. Filogenetik ağaç topolojisinde Samsun ve Amasya populasyonları ile Gerze populasyonu aynı grupta yer almış, Ordu populasyonları ise ayrı bir grup oluşturmuştur. Bulgular, populasyonların moleküler olarak özgün genetik değer taşıdığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Microsatellite DNA polymorphism in some naked cattle in congenital populations
2016
Yazar:  
Özet:

In this study in Samsun, Army and Amassia found naked neck village chickens with 7 congenic populations in the villages used as a reference to a Gerze chickens populations in 28 microsatellite locks aimed at determining the conditions of ally polymorphism and genetic relationships. The number of allels obtained in the studied 28 locks varies between 2-15. At least allel is found in the LEI0192 and the most allel is found in the LEI0234. These locus are also locus with the lowest (0,375) and the highest (0,918), respectively, the polymorphic information content (PIC) value. The rate of genetic similarity between populations varies between 0,000-0,177. The lowest number of allels for all locus is the population of 32 allels with SVNN, and the highest number of allels with 38 are ASNN02 and SANN02. In the dendogram created as a result of aggregation analysis, the populations were grouped according to the areas in which they grown. In the philogenetic tree topology, the Samsun and Amasian populations and the Gerze populations were included in the same group, and the Army populations formed a separate group. The findings show that populations have molecularly original genetic value.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.718
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi