Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
Ulugöl’de (Ulugöl Tabiat Parkı, Ordu) hidrofitlerin artışı üzerine bir ön inceleme
2018
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ordu ilinde Ulugöl Tabiat Parkı (1194-1240 m, 26.56 ha) içinde bulunan Ulugöl’de su bitkilerinin aşırı çoğalması üzerine 2017 yılı sonbahar başlangıcında bir ön inceleme yapılmıştır. Ulugöl, heyelan enkazından kalan boşluk alanın sularla dolması neticesinde oluşmuş küçük bir göldür. Gölde yaz aylarından itibaren kıyısal (littoral) bölgede yoğun bir su bitkisi gelişimi gözlenmiştir. Yapılan kalitatif ve kantitatif gözlemlerde özellikle submers su bitkilerinden Myriophyllum spicatum L. (başaklı sucivanperçemi) türü gölde belirgin bir yoğunluk oluşturmuştur. Bu türün dışında Potamogeton natans L. (su sümbülü) ile Nymphaea alba L. (beyaz nilüfer) türü de kıyısal bölgede yaygındır. M. spicatum L. Ulugöl’ün yüzeyinde yayılmacı bir türdür. Bu türün aşırı çoğalmasının başlıca nedeni, gölde su seviyesinin azalmasıdır. Son yıllarda küresel ısınma nedeniyle içinde bulunduğumuz subtropikal bölge göllerinde su seviyesi azalmaktadır. Ulugöl yeraltı kaynak sularıyla beslenmektedir. Gölün littoral bölgesindeki sedimentin organik materyallerce zengin olması hidrofitler için optimum koşullar sağlamaktadır. Ulugöl suyunda fiziksel ve kimyasal analiz bulguları gölde kirlilik olmadığını göstermiştir. Göl ötrofikasyon riski taşımamaktadır. Ulugöl “I. sınıf” su kalitesine sahiptir, bu nedenle “çok iyi su” özelliğine sahiptir.  Analizler ve indekslerin sonuçlarına göre Ulugöl’ün littoral bölgesinin trofik yapısı mezotrofik/ötrofik karakterdedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.722
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi