Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
 İndirme 1
OSMANİYE İLİ’NDE GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMINDAN FAYDALANAN GİRİŞİMCİLERİN KARŞILAŞTIKLARI FİNANSMAN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2020
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Girişim ve girişimcilik dünyadaki tüm ülkelerin ekonomik varlıklarını sürdürebilmeleri için önemli kavramlardır. Ülke ekonomisinin üretimde ilerlemesi, yeni teknolojilere kavuşması, ülkedeki ihracatın artması, işsizliğin azalması ve ekonomik gelişmişliğin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için girişimciliğin desteklenmesi ve özendirilmesi şarttır. Tüm ülkelerde girişimciliği destekleyen çeşitli kurumlar bulunmaktadır. Türkiye’de girişimciliği destekleyen birçok kurum olmasına rağmen bu kurumlardan en çok tercih edileni KOSGEB’dir. Girişimciler iş hayatında, kredi ve finansman sorunları, finansal yönetimde yetersizlik, sermaye piyasasından fon elde edememe, öz sermaye ve işletme sermayesinin yetersizliği gibi sorunlarla karşılaşmaktadır. Bunların en önemlisi kredi ve finansmanda karşılaşılan sorunlardır. Bu çalışmada, Osmaniye ilinde 2016-2019 yılları arasında KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’ndan faydalanan girişimcilerin karşılaştıkları finansman sorunları incelenmektedir. 2016-2019 yılları arasında 130 firma destekten faydalanmasına rağmen, bazı firmaların kapanması ve bazı firmaların adres değişikliklerini bildirmemesi sebepleriyle, çalışma 70 firmaya uygulanabilmiştir. Bu çalışmanın sonuçlarına göre, katılımcıların birçoğunun işe başlarken kendi öz sermayelerini kullandıkları ve %48’inin finansal planlama yapmadıkları görülmektedir. Katılımcıların %78,5’inin sermaye yetersizliği sorunu, %75,7’sinin özkaynak artırımı sorunu, %70’inin girdi fiyatlarının sürekli artış göstermesi sorunu, %81,4’ünün alacak tahsilatı sorunu, %54,3’ünün satışların düşük olması sorunu ve %71’inin ise döviz kuru, enflasyon ve faiz oranı belirsizliği sorunu yaşadıkları görülmüştür. Katılımcıların finansman bulma konusunda birçoğunun banka kredilerine başvurduğu tespit edilmiştir. Girişimcileri destekleyen ve uygun şartlarda kredi veren kurumların çoğaltılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investors who benefit from the Introductive Support Programme in the Ottoman Region are receiving financial problems and solutions suggestions
2020
Yazar:  
Özet:

Entrepreneurship and entrepreneurship are important concepts for all countries around the world to maintain their economic assets. The development of the country’s economy in production, the acquisition of new technologies, the increase in exports in the country, the reduction of unemployment and the promoting and encouragement of entrepreneurship for the faster achievement of economic development. There are various institutions that support entrepreneurship in all countries. Although there are many institutions that support entrepreneurship in Turkey, the most popular of these institutions is KOSGEB. Entrepreneurs face problems in business life, such as credit and financing problems, insufficiency in financial management, failure to get funds from the capital market, insufficiency of own capital and corporate capital. The most important of these are the problems faced in loans and financing. This study examines the financing problems that entrepreneurs who benefit from the KOSGEB Entrepreneurship Support Program between 2016-2019 in Osmaniye. Despite the benefit of support from 130 companies between 2016-2019 years, some companies closed and some companies did not report address changes, the work could be applied to 70 companies. According to the results of this study, many of the participants found that they used their own capital when they started to work, and 48% did not make financial planning. 78.5% of participants have a problem of capital insufficiency, 75.7% have a problem of self-resource increase, 70% have a problem of continuous rise in income prices, 81.4% have a problem of taxation, 54.3% have a problem of low sales, and 71% have a problem of currency rate, inflation and interest rate uncertainty. Many of the participants have been found to apply for bank loans to find funds. It is recommended to multiply the institutions that support entrepreneurs and give loans under appropriate conditions.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 843
Ortadoğu ve Göç