Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Cahit Arf’ın Atatürk Üniversitesi’ndeki (Erzurum) Halk Konferansları
2022
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış konuşmasında, ülkemizin merkez bölgesi için Ankara Üniversitesinin kurulacağını ve Van Gölü civarında da bir üniversite kurularak doğu bölgesinde batıda İstanbul Üniversitesi ile başlayan yükseköğretim reformunun devam ettirilmesi gerekliliğini dile getirmiştir. Ancak II. Dünya Savaşı ve diğer çeşitli nedenlerden dolayı doğuda kurulması düşünülen bu üniversite birkaç kez girişimde bulunulmasına rağmen bir türlü kurulamamıştır. Savaş sonrasında “Doğu Üniversitesi Tetkik Komisyonu” adı ile kurulan bir komisyonun 1952 yılında hazırladığı rapor neticesinde, dönemin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak doğuda tek bir ilde üniversite kurmak yerine Van, Elazığ, Diyarbakır ve Erzurum illerine dağıtılmış bir üniversite kurma fikri kabul görmüştür. Nihayetinde Doğu Anadolu Bölgesinin ilk üniversitesi 7 Haziran 1957 tarihinde Erzurum’da Atatürk Üniversitesi adı ile kurulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

People's Conferences at Cahit Arf's Atatürk University (Erzurum)
2022
Yazar:  
Özet:

Our Republic founder Mustafa Kemal Atatürk, in the opening speech of the Great National Assembly of Turkey on 1 November 1937, expressed the need for the establishment of the University of Ankara for the central region of our country and the establishment of a university around Van Lake in the eastern region to continue the reform of higher education starting with the University of Istanbul in the west. But the II. The university, which was considered to be founded in the east due to the World War and other various reasons, has not been established in any way, although it has been initiated several times. According to the report prepared in 1952 by a commission established under the name "Eastern University Inspection Commission" after the war, the idea of establishing a university distributed to the provinces of Van, Elazığ, Diyarbakır and Erzurum was accepted instead of establishing a single province university in the east, taking into account the needs of the period. Finally, the first university of the Eastern Anadolu region was founded on 7 June 1957 in Erzurum under the name of Atatürk University.

Anahtar Kelimeler:

Public Lectures By Cahit Arf At Ataturk University (erzurum)
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.045
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları