Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Humor and Hemispheric Consciousness:Chicana/o and NativeAmerican Contemporary Art
2003
Dergi:  
Journal of American Studies of Turkey
Yazar:  
Özet:

These reflections made by Durham, a Native American artist, and Trejo, a Chicano artist, bear a striking similitude in their attitude toward the regenerative as well as transgressive power of humor. Scholars in comparative ethnic studies are well aware of the common history, culture and political consciousness between Native American and Chicana/o populations in the United States. Their shared history of displacement, colonization and marginalization has allowed Native and Mexican populations in this country to connect in political, cultural and spiritual ways. Even the traditional markers of difference often established between Native American and indigenous Mexican peoples are ones determined by colonial demarcations and imposed borders. The interdependent and intertwined history between Mexico and the United States further complicated this distinction. In 1848 with the signing of the Treaty of Guadalupe Hidalgo between the two countries, Mexico was forced to cede nearly half of its territory to the United States.

Anahtar Kelimeler:

0
2003
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of American Studies of Turkey

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 431
Atıf : 43
Journal of American Studies of Turkey