Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
 İndirme 7
KORONAVİRÜS PANDEMİ SÜRECİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE ALGILANAN STRES SEVİYELERİNİ ETKİLEYEN ETMENLER
2022
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma Koronavirüs pandemi sürecinin üniversite öğrencilerinde algılanan stres seviyelerini etkileyen etmenlerin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Materyal ve Metod: Çalışma, Ocak 2021 ile Şubat 2021 tarihleri arasında Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir üniversitesinin öğrencileri ile yürütülmüştür.Çalışma 728 öğrenci ile tamamlanmıştır. Çalışmanın anket formları “Google Formlar” ile düzenlenerek bireylere gönderilen bağlantı linki ile toplanmıştır. Veri toplamada “Kişisel Bilgi FormunaAit Sorular”, ile “Algılanan Stres Ölçeği (ASÖ)” kullanılmıştır. “Verilerin yorumlanmasındasıklık ve yüzdelik hesaplama, bağımsız gruplarda t testi ve tek yönlü anova testi kullanılmıştır”. Bulgular: Öğrencilerin Algılanan streste 10.33±3.80, algılanan baş etmede 5.50±2.32 ve toplamda 15.84±5.19 puan ortalamasının olduğu belirlenmiştir. Çalışmaya katılan öğrencilerin çoğunluğunun 21-23 yaş aralığında, kızlardan oluştuğu, gelir durumlarının kötü olduğu, herhangi bir kronik hastalığı olmadığı ve hayata umutlu baktıkları tespit edildi. Sonuç: Katılımcıların Algılanan Stres Ölçeği toplam puan ortalamaları orta düzeyde olduğu belirlenmiştir. Araştırmaya katılan öğrencilerin yaş, cinsiyet, gelir durumu, evebeyn tutumu, hayata umutlu bakabilme ve öğrenim durumları ile algılanan stres düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting The Perceived Stress Levels Of University Students During The Coronavirus (covid-19) Outbreak
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: This study was conducted to determine the factors affecting the perceived stress levels of university students during the coronavirus outbreak process. Materials and Methods: The study was carried out with students of a university located in the Eastern Anatolia Region of Turkey between January 2021 to February 2021.The research was completed with 728 students.Questionnaires of the data were prepared with Google Forms and collected with the link address sent to the individuals.In data collection, "Questions Regarding Students' Socio-Demographical Characteristics" and "Perceived Stress Scale (PSS)" were used. Frequency and percentage calculation, independent groups t test and one-way anova test were used to evaluate data. Results: It was determined that the students averaged 10.33±3.80 in perceived stress, 5.50±2.32 in perceived coping, and 15.84±5.19 in total. It was determined that most of the participants of the study were women between the ages of 21-23 who had low income, did not have any chronic diseases, and were hopeful about life. Conclusion: It was determined that the participants' perceived stress scale total score averages were at a moderate level.A significant relationship was found between the age, gender, income status, parental attitude, hopeful outlook on life, and educational status of the students participating in the study and their perceived stress levels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.441
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi