Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Total phenolic, total flavonoid contents, and in vitro biological activities of Cephalaria procera Fisch. & Ave-Lall.
2021
Dergi:  
İstanbul Journal of Pharmacy
Yazar:  
Özet:

Background and Aims: This study aims to determine total phenolic, total flavonoid contents and in vitro biological activities of methanol (CEP-1), n-butanol (CEP-2), water (CEP-3), n-hexane (CEP-4) extracts obtained from Cephalaria procera. Methods: The total phenolic and flavonoid content analysis, in vitro DPPH radical scavenging activities, cholinesterase, and tyrosinase inhibitory properties of the extracts were evaluated using spectrophotometric assays. DNA-damage and DNAdamage protective effects of the extracts were examined using agarose gel electrophoresis method. Antimicrobial activities of the extracts were determined by microdilution method. Results: CEP-3 had the best total phenolic content (79.64±1.11 mg GAE/g dry weight), and CEP-1 had the highest total flavonoid content (15.33±0.27 mg QEE/g dry weight) among tested extracts. CEP-1 showed the highest radical scavenging activity with 83.21±3.20 μg/mL of IC50 value. CEP-3 exerted the highest AChE and BuChE inhibitory action with 134.63±4.49 μg/mL and 62.76±0.63 μg/mL of IC50 values, respectively. CEP-3 showed significant tyrosinase inhibitory action with 51.95±0.35 μg/mL IC50 value compared to kojic acid (58.26±0.25 μg/mL). CEP-1 and CEP-3 were tested, and the both extracts did not damage supercoiled DNA at studied concentrations. Incidentally, results indicated that CEP-1 and CEP-3 protected supercoiled DNA against Fenton’s reagents. CEP-4 exhibited the highest antimicrobial activity on C. tropicalis with the MIC value of 156.2 μg/mL. Conclusion: The results showed that crude and subextracts of C. procera exerted several moderate activities on tested systems. It suggested that the species might be a promising medicinal plant for the treatment or prevention of several diseases associated with skin damage and wounds.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İstanbul Journal of Pharmacy

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 388
Atıf : 540
2023 Impact/Etki : 0.078
İstanbul Journal of Pharmacy