Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Evrişimli Sinir Ağı Kullanarak Tarımsal Görüntülerdeki Bozulmaları Sınıflandırma
2023
Dergi:  
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)
Yazar:  
Özet:

Ürünlerin izlenmesi, etkili bir tarımsal üretim sürecinde kalite ve olgunlaşma kontrolü için önemlidir. İzleme, gelişen teknolojiye uygun olarak çoğunlukla çekilen görüntü ve videolarla yapılmaktadır. Bu görüntü ve videoların kalitesi değerlendirmeyi doğrudan etkilemektedir. Görüntü veya video da bir bozulma varsa, öncelikle bu bozulmanın ortadan kaldırılması için tespit edilmesi ve sınıflandırılması gerekmektedir. Bu çalışmada, tarımsal görüntülerdeki bozulmaları sınıflandırılmak için bir yöntem sunulmaktadır. On bir farklı bozulma tarımsal görüntülere sentetik olarak eklenmiştir. Bozuk görüntüleri sınıflandırmak için bir evrişimli sinir ağı (ESA) tasarlanmıştır. Tasarlanan ESA modeli, çeşitli tarım alanlarından elde edilen dört farklı veri seti ile test edilmiştir. Ayrıca tasarlanan ESA modeli daha önce sunulan ESA mimarileri ile karşılaştırılmıştır. Sonuçlar değerlendirilmiş ve tasarlanan ESA modelinin bozulmaları başarıyla sınıflandırdığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Classification Of Distortions In Agricultural Images Using Convolutional Neural Network
2023
Yazar:  
Özet:

Monitoring products is important for quality and ripening control in an efficient agricultural production process. Monitoring is mostly done with captured images and videos in accordance with the developed technology. The quality of these images and videos directly affects the evaluation. If there is a distortion in image or video, first of all, this distortion must be detected and classified to eliminate. In this study, a method is presented to classify distortions in agricultural images. Eleven different distortions are synthetically added to agricultural images. A convolutional neural network (CNN) is designed to classify distorted images. The designed CNN model is tested with four different datasets obtained from various agricultural fields. Also the designed CNN model is compared with previously presented CNN architectures. The results are evaluated and it is seen that the designed CNN model successfully classifies distortions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 687
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)