Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Adnan Menderes'e Göre Cumhuriyet Halk Partisi ve İhtilal
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de 14 Mayıs 1950 seçimleriyle iktidar değişti. Böylece 27 yıldır ülkeyi yöneten bir parti, iktidarı büyük bir olgunlukla dört yıl önce kurulmuş yeni bir partiye devretti. Seçimlerden böyle bir sonucun çıkmasını kimse beklemiyordu. Bu durumu ne iktidarı teslim alan DP hazmedebildi, ne de iktidarı teslim eden CHP kabul edebildi. On yıllık DP iktidar süresince hiçbir zaman kalıcı ve sağlıklı bir iktidar muhalefet ilişkileri kurulamadı. Bu kavganın temelinde Anamuhalefet partisi CHP, kendi tek parti dönemi uygulamalarını bir kenara bırakarak sınırsız hürriyet ve özgürlük istemesine mukabil DP, muhalefet yıllarında yaşadığı sıkıntıları unutarak iktidardaki gücüyle otoriter bir tavır içine girmesi vardır. Bu çalışmayla Başbakan Menderes’in, iktidarının ilk yıllarından başlayarak son ana kadar yurt sathında gerçekleştirdiği mitingler, DP Meclis Grup toplantıları ve TBMM Genel kurulundaki konuşmaları tarandı. Dönemin siyasi gelişmeleri ışığında Menderes’in, CHP’ye yönelik ‘ihtilal’ tanımlaması ve siyasi gelişmelere göre ‘ihtilal’ beklentisi tespit edilmeye çalışıldı. Dönemin arşiv belgeleri, gazeteleri ve dönem üzerine yapılmış tetkik eserlere dayalı veri toplama tekniği izlendi. Elde edilen veriler karşılaştırmalı içerik çözümleme tekniğiyle incelendi.

Anahtar Kelimeler:

According to Adnan Menderes, the Republican People's Party and Ithtilal
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Turkey changed power by the May 14th 1950 elections. Thus, a party that has ruled the country for 27 years has transferred power to a new party that was founded four years ago with great maturity. No one was expecting such a result from the election. This situation could not be accepted by the DP who gave up power, nor by the CHP who gave up power. During the decade of the DP power, a permanent and healthy power-opposition relationship has never been established. On the basis of this struggle, the Anamuhalefet party CHP, which is able to ask for unlimited freedom and freedom by leaving off its own single party period practices, is to go into an authoritarian attitude with its power in power, forgetting the difficulties he experienced in the years of opposition. With this work, Prime Minister Menderes, from the first years of his power to the last, scaned the meetings in the domestic market, the DP Parliament Group meetings and the speeches in the TBMM General Assembly. In the light of the political developments of the period, Menderes’s definition of the “hortal” towards the CHP and the “hortal” expectation of the political developments were attempted to be identified. Data collection techniques based on the archive documents of the period, newspapers and inspection works made on the period were followed. The data obtained was studied by comparative content analysis technique.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies