Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Bombus terrestris Arısında Soya Unu ve Süt Tozu İçeren Polenin Yarayışlılığının Belirlenmesi
2015
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada soya unu ve süt tozu içeren polenin Bombus terrestris arısı için yarayışlılığını belirlemek amacıyla normal polen, 2 birim polen + 1 birim soya unu, 2 birim polen + 1 birim süt tozu, 1 birim polen + 1 birim soya unu ve 1 birim polen + 1 birim süt tozu olmak üzere beş farklı diyet standart yetiştirme ve mikro koloni yöntemleri ile test edilmiştir. Sonuçlar polene soya unu ve süt tozu ilave edilmesinin ana arıların koloni oluşturma başarısı ve koloni gelişimini olumsuz etkilediğini göstermiştir. Standart yetiştirme yönteminde gruplar arasında yumurtlama ve ilk bir aydaki ölüm oranı bakımından önemli farklılık bulunmuştur. Süt tozu ilave edilen polen ile beslenen gruplarda yüksek oranda ana arı ölümleri gerçekleşmiş ve süt tozu oranının artması ana arıların ölüm oranının artmasına neden olmuştur. Mikro kolonilerden elde edilen sonuçlara göre soya unu ve süt tozu içeren diyetlere göre daha yarayışlı olan normal polenin B. terrestris arıları için en uygun besin olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bombus terrestris Bee contains soya flour and milk powder pollen
2015
Yazar:  
Özet:

The study was tested with five different dietary standard cultivation and micro-colony methods, including normal pollen, 2 units of pollen + 1 units of soya milk, 2 units of pollen + 1 units of milk, 1 units of pollen + 1 units of soya milk and 1 units of pollen + 1 units of milk milk, in order to determine the usefulness of pollen containing soya milk and milk powder. The results showed that the addition of pollen soya milk and milk powder has a negative impact on the success of the main bees in the creation of colonies and the development of colonies. The standard cultivation method has found significant differences between groups in terms of ovulation and death rates in the first month. In the groups feeding with milk powder added, a high rate of main bee deaths occurred, and the increase in the rate of milk powder has led to the increase in the rate of deaths of main bee. According to the results obtained from micro colonies, normal pollen, which is more beneficial than the diets containing soya milk and milk powder, has been determined to be the most suitable nutrient for B. terrestris bees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.807
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi