Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Tek Saç Testi (SST) Yöntemi ile Nüve Malzemelerin Manyetik Kayıplarının Ölçülmesi
2013
Dergi:  
EMO Bilimsel Dergi
Yazar:  
Özet:

Enerji verimliliği sürekli önem kazanmaya devam etmektedir. Elektrik makinaları elektrik tüketiminin çoğundan sorumludur. Dolayısıyla elektromanyetik cihazların verimliliğinde küçük kazanımla büyük enerji tasarrufu elde edilebilir. Makine verimliliğini artırmak için makine tasarım aşamasında nüve kayıpları doğru ölçülmelidir. Nüve kayıp verileri genellikle sınırlı frekans ve akı yoğunluğu aralıkları içinde nüve üreticileri tarafından sağlanmaktadır. Bu veriler elektrikli makinelerde nüve kayıpları tahmini için yeterli değildir. Bu çalışmada bilim çevrelerinde son yıllarda ilgiyle izlenilen tek saç test cihazı(SST) tasarlanarak, nüve kaybı ölçümlerinde kullanılmıştır. Mıknatıslanma akımı yöntemi ile manyetik alan şiddeti, akım değerleri ve nüve kayıpları hesaplanmış, değişik manyetik akı ve frekanslarda(50Hz-500Hz) nüve kayıp eğrileri elde edilmiştir. Test değerlerinden eğri uydurma yöntemi ile kayıp katsayıları bulunmuştur. Elde edilen histerisiz, girdap akımı ve anormal kayıp katsayıları vasıtasıyla M4, M3 ve M5 kalite Si-Fe saç malzemelerin kayıp modelleri oluşturulmuştur. Literatürde mıknatıslanma akımı yöntemiyle çalışan SST cihazı ile kayıp katsayılarının bulunması yapılmamıştır. Çalışmada bu konuda literatüre katkı sağlamak amaçlanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










EMO Bilimsel Dergi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 153
2023 Impact/Etki : 0.222
EMO Bilimsel Dergi