Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
Safranbolu ve Karabük Halkevlerinin Kuruluşu ve Faaliyetleri
2023
Dergi:  
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte hızlı bir inkılap hareketi başlamış ve bu inkılapların halka ulaştırılması ve benimsetilmesi noktasında halkın eğitimi büyük bir önem arz etmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında bu görevi Türk Ocakları üstlenmeye çalışsa da Cumhuriyet Halk Fırkası’nın bu işi tamamen kendi kontrolü altında yürütmek istemesi nedeniyle Türk Ocakları kapatılmış ve onun yerine Halkevleri kurulmuştur. Halkevleri, CHF’nin kültür şubeleri olarak görev yapmış ve halkın eğitim seviyesinin artırılması, yapılan inkılapların halka benimsetilmesi gibi konularda faaliyet göstermiştir. Bu çalışmada Zonguldak vilayetine bağlı Karabük nahiyesi ve Safranbolu kasabalarındaki Halkevlerinin kuruluş süreçleri, bu Halkevlerinin kendilerinden beklenen görev ve sorumlulukları ne dereceye kadar yerine getirebildikleri ve ne gibi problemlerle karşılaştıkları tespit edilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Foundation and Activities Of Safranbolu and Karabuk People’s Houses
2023
Yazar:  
Özet:

With the proclamation of the Republic in Türkiye, a rapid reform movement started and the education of the people was of great importance at the point of conveying and adopting these reforms to the public. Although the Turkish Hearths tried to take over this task in the first years of the Republic, because the Republican People’s Party wanted to carry out this work under its own control, the Turkish Hearths were closed and People’s Houses were established instead. People’s Houses served as the cultural branches of the Republican People’s Party and worked on issues such as increasing the education level of the people and adopting the reforms to the public. This study examines the establishment processes of People’s Houses in Karabük district and Safranbolu towns of Zonguldak province, to what extent these People’s Houses could fulfill the duties and responsibilities expected of them, and what kind of problems they faced during their period of activity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2016








Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 412
2023 Impact/Etki : 0.152
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları