Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Comparison of outcomes of percutaneous nephrolithotomy on patients with normal and malformed kidneys
2009
Dergi:  
Turkish Journal of Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Aim: To compare outcomes (stone-free rates, complications) of percutaneous nephrolithotomy (PCNL) in patients with kidney malformations and normal subjects having similar stone characteristics(surface area, configuration). Materials and Methods: Data of 170 patients who underwent PCNL were analyzed. Stone burden was 100-1564 mm2, stone configuration was pure pelvic, pure caliceal or complex (pelvic + caliceal) in Group 1 with renal anomalies (n = 18, 19 renal units, 20 sessions). Patients with similar stone characteristics without any renal anomaly comprised Group 2 (n = 152, 158 renal units, 161 sessions). Groups were compared regarding therapy success, outcomes, and complications. Stones 0.05). Although no significant differences were detected regarding pure caliceal and complex stones concerning above parameters between the 2 groups, lower stone-free and higher residual stone rates were detected in Group 1 having pure pelvic stones compared to normal subjects (P = 0.028). Conclusions: PCNL is a safe and effective procedure in patients with kidney malformations. Patients with anomalous kidneys bearing pure pelvic stones might have lower stone-free and higher residual stone rates compared to normal subjects after PCNL in this preliminary study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.115
Atıf : 3.312
2023 Impact/Etki : 0.011
Turkish Journal of Medical Sciences