Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Sara Şahinkanat’ın Resimli Çocuk Kitaplarının Biçimsel, İçerik ve Resimleme Özellikleri Açısından İncelenmesi
2023
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Sara Şahinkanat’ın resimli çocuk kitaplarının biçimsel, içerik ve resimleme özelikleri açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma doküman incelemesi modeli kullanılarak yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Sara Şahinkanat’ın yazdığı 8 adet resimli çocuk kitabı oluşturmaktadır. Araştırmanın çalışma grubunu oluşturan Sara Şahinkanat’ın resimli çocuk kitapları, kullanılan “Kitap İnceleme Formu” na göre künye bilgileri, biçimsel özellikler, içerik özellikleri ve resimleme özellikleri olmak üzere dört tema altında incelenmiştir. İncelemede elde edilen verilerin betimsel analizleri yapılmış ve yapılan analizler yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda, Sara Şahinkanat’ın resimli çocuk kitaplarının biçim, içerik ve resimleme özellikleri açısından nitelikli olduğu, bu kitapların çocukların sosyal, duygusal ve dil gelişimlerine katkı sağlayabileceği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Sara Sahinkanat’s Illustrated Children’s Books In Terms Of Formal, Content and Illustrative Features
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, it was aimed to examine Sara Şahinkanat’s illustrated children’s books in terms of formal, content and illustration features. The research has been conducted by using document review method. Sara Şahinkanat’s 8 illustrated children’s books were reviewed in the research. Sara Şahinkanat’s illustrated children’s books which constitute the study group of the research were analyzed under four themes including book information, formal features, content features and illustration features based on the “Book Review Form” used. The frequency analysis of the data obtained in the study was made and the analyzes were interpreted. As a result of the research, it was determined that Sara Şahinkanat’s illustrated children’s books are qualified in terms of form, content and illustration features, and these books can contribute to the social, emotional and linguistic development of children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.303
ODU Journal of Social Sciences Research