Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 10
Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde Tedavi Edilen Zehirlenme Vakalarının Retrospektif Değerlendirmesi
2017
Dergi:  
Pediatric Practice and Research
Yazar:  
Özet:

Giriş: Zehirlenmeler çocukluk çağı acil hastalıklar arasında morbidite ve mortalitenin önlenebilir nedenleri arasında yer alır. Bu çalışmada Tokat ili ve çevresinde görülen çocukluk çağı zehirlenmelerinin epidemiyolojik özelliklerini belirlemeyi amaçladık. Yöntemler: Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk yoğun bakım ünitesine 01/02/2014 ile 30/06/2016 tarihleri arasında yatan 148 zehirlenme olgusu geriye dönük olarak değerlendirildi. Bulgular: Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde  yatırılarak izlenen olguların %50.3’ü kız, %49.7’i erkek idi. Zehirlenmelerinsık görüldüğü yaş grubu 2-5 yaş olup (%40,1), bu dönemdesık görülen zehirlenme etkeni ise farmakolojik ajanlardı. Zehirlenme etkenlerinin %74.8’i farmakolojik ajanlardı. Zehirlenme olgularının 45’i (%30,6) intihar amaçlı, 88’i (% 59.9) kaza sonucu meydana gelmişti. Mevsime göre dağılımda hastaların %25.2’i sonbahar, %22.4’i yaz ,%17.7’si kış, %34.7’si ilkbaharda başvurmuştu. Çalışmanın yapıldığı dönemde uygun takip ve destek tedavisi ile olguların hiçbirinde ölüm gözlenmedi. Sonuç: Bölgemizin zehirlenme profilinin belirlenmesinin, koruyucu önlemlerin alınmasına katkısı olabileceğini  ve eğitim i,le zehirlenme oranlarının düşürülebileceğini düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Pediatric Practice and Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 295
Atıf : 95
Pediatric Practice and Research