User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 23
 Downloands 5
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümündeki Öğrencilerin Öğrenme Tercihlerini Belirlenmesi
2017
Journal:  
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Her bireyin farklı şekilde öğrendiği görüşünden hareketle öğrencilerin öğrenme stilleri konusunda bilgi sahibi olunması, onlara yönelik hangi eğitim faaliyetlerinin yapılacağı, bu faaliyetlerde nelere yer verileceği ve öğrencilere göre bu aktivitelerin nasıl düzenleneceğini planlamada eğitimcilere rehberlik etmektedir. Bu araştırma İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümündeki öğrencilerin öğrenme tercihlerini belirlemek ve bu tercihlerin cinsiyet ve sınıflarına göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Gereç ve yöntem: Çalışmaya 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenim görmekte olan, toplam 80 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi katılmıştır. Araştırma verilerinin toplanmasında, VARK Öğrenme Tercihleri Envanteri kullanılmıştır. VARK Öğrenme Tercihleri Envanteri, toplam 13 anket sorusundan oluşmaktadır. Birey birden fazla seçeneği işaretleyebilmekte ya da seçeneklerden hiçbirini uygun bulmuyorsa soruyu boş bırakabilmektedir. Sorulara verilen cevaplar Visual (görsel), Aural (işitsel), Read-write (okuma-yazma) ve Kinesthetic (kinestetik) olma durumlarına göre puanlanarak kategorize edildi. Sonuçlar SPSS programının 21.0 versiyonunda analiz edildi. Bulgular: Çalışmaya katılan öğrencilerden 57’si kadındı.  Sırasıyla 1.,2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerinin dağılımları 16, 21, 20 ve 21 şeklinde idi. Birinci sınıfların kinestetik, 2. ve 3. sınıfların işitsel ve kinestetik ve 4. sınıfların ise işitsel kategorilerde yoğunlaştığı görüldü. Cinsiyete göre tercihlere bakıldığında sadece kinestetik öğrenme tercihinin erkeklerde kadınlara göre anlamlı olarak daha fazla olduğu saptanmıştır(p<0,05). Sınıflar arasında öğrenme tercihleri bakımından bir fark olmadığı bulunmuştur (p>0,05). Sonuç: Öğrencilerin sahip oldukları öğrenme stili tercihleri, öğrencilerin derslere yaklaşımlarını, öğrenme için harcadıkları çabayı ve sonuç olarak başarılarını etkilemektedir. Araştırmadan elde edilen bulguların, fizyoterapist yetiştiren kurumlarda çalışan öğretim elemanlarının, öğrencilerin hangi öğrenme stiline sahip olduklarını araştırmaları ve tespit ettikleri öğrenme stillerine uygun olan öğretim yöntem ve materyallerinin kullanımı bakımından yol gösterici olabileceğini düşünmekteyiz. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 400
Cite : 1.472
2023 Impact : 0.114
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi