Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 101
 İndirme 40
OSMANLI DEVLETİ’NDE ÇEKİRGE İSTİLALARI VE SOSYO-EKONOMİK HAYATA ETKİLERİ (1789-1839)
2020
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlu tarih boyunca farklı şekillerde birçok doğal afete maruz kalmıştır. Meydana gelen afetler neticesinde çok sayıda can ve mal kaybının meydana geldiği kaynaklardan tespit edilmektedir. Biyolojik kökenli olarak görülen bazı doğa olayları ise insanları yine olumsuz yönde etkilemektedir. Bu tür olaylar, insanların yaşamlarını sürdürmek amacıyla ekip yetiştirdiği ürünlerin, bir anda ortaya çıkan çok sayıdaki haşere veya hayvanlar tarafından tahrip edilmesi ile meydana gelir. Bu canlılarla mücadele edilememesi ve alınan önlemlerin yetersiz kalması sonucunda ise durum afete dönüşmektedir. Biyolojik afetlere neden olan ve verdiği zarar ile insanlar arasında büyük sıkıntılara sebep olanların başında ise çekirgeler gelmektedir. Tarihin çeşitli dönemlerinde ve dünyanın farklı bölgelerinde çekirge istilaları ile oluşan afetlere rastlanmaktadır. İnsanlara doğrudan bir tehdit yaratmayan çekirgeler dolaylı olarak büyük zararlara neden olmuştur. Çok sayıdaki çekirgenin ekili ve dikili alanları istila ile tahrip etmesi neticesinde toplumlarda kıtlık olayları görülmüştür. Toplumlar bu afet karşısında önlem almaya çalışmışsa da pek başarı sağlayamamıştır. Osmanlı Devleti’nde de çeşitli dönemlerde görülen bu tür afetler, kıtlık başta olmak üzere, ekonomik, göçler, hastalıklar vb. sorunların oluşmasına neden olmuştur. İncelenen dönemde de benzer şekilde ortaya çıkan çekirge istilaları ve etkileri, Osmanlı Devleti’nde benzer sıkıntıları beraberinde getirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of the Social and Economic Life in the Ottoman State (1789-1839)
2020
Yazar:  
Özet:

The human being has been exposed to many natural disasters in different ways throughout history. There are many causes of death and loss of goods. Some of the natural events that are seen as biological origin are negatively affected by humans. Such events occur with the destruction of the products that the team has grown to maintain their lives by a large number of arteries or animals that occur at the same time. If these animals are not able to fight and the measures taken are not enough, the situation becomes a disaster. For those who cause biological disasters and cause harm and great trouble between humans, the core comes. In various periods of history and in different parts of the world, there are catastrophes that have occurred in the northern part of the world. Threats that do not create a direct threat to people have indirectly caused great damage. A large number of cattle and planted areas were destroyed by invasion and hunger events were seen in communities. The people tried to take measures against this catastrophe, but did not much success. In the Ottoman State, such disasters are also seen in various periods, hunger primarily, economic, immigration, diseases, etc. Caused the problems. In the time of the examination, similar invasions and effects arose in the Ottoman state brought similar difficulties with them.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.161
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi