Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Sürekli Ayaktan Periton Diyalizi Hastasında Gelişen Siprofloksasinle Tedavi Edilen Chryseobacterium indologenes Peritoniti: Olgu Sunumu
2019
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sürekli ayaktan periton diyalizi (SAPD) alan hastalarda peritonit, artan hastane ve antibiyotik maliyetleri ile bu hastalarda mortalite ve morbiditenin en önemli nedenlerinden biridir. Peritonit vakalarının çoğuna Gram pozitif bakteriler neden olmasına rağmen, bazen beklenmeyen mikroorganizmalar peritonite neden olabilir. Chryseobacterium indologenes, insan florasının doğada yaygın olarak bulunan bir üyesidir ve nadiren insan enfeksiyonlarına neden olur. Bu olgu sunumunda, iki yıldır SAPD alan Chryseobacterium indologenes’e bağlı peritonitli 68 yaşında erkek hastanın sunulması amaçlanmıştır. Hasta intravenöz ilaveten intraperitoneal siprofloksasin tedavisine iyi cevap verdi. Bu durumda, periton diyalizi kateterinin çıkarılmasına gerek kalmadı. Chryseobacterium indologenes SAPD ile ilişkili, oldukça nadir görülen bir peritonit nedenidir. Bu mikroorganizma kaynaklı peritonit, periton kateterinin çekilmesine gerek kalmadan intravenöz artı intraperitoneal antibiyotiklerle başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Chryseobacterium Indologenes Peritonitis In Continuous Ambulatory Peritoneal Dialysis Patient Treated With Ciprofloxacin: Case Report
2019
Yazar:  
Özet:

Peritonitis in patients receiving continuous ambulatory peritoneal dialysis (CAPD) is one of the most important causes of increased hospital and antibiotic costs, and mortality and morbidity in these patients. Although the majority of peritonitis cases are caused by Gram positive bacteria, sometimes unexpected microorganism can cause peritonitis. Chryseobacterium indologenes is a member of the human flora widely found in nature and rarely causes of human infections. In this case report, it is aimed to present 68 year-old male patient with peritonitis due to Chryseobacterium indologenes who has been receiving CAPD for two years. The patient responded well to intravenous plus intraperitoneal ciprofloxacin therapy. There was no need to remove the peritoneal dialysis catheter, in this case. Chryseobacterium indologenesis is an extremely rare cause of peritonitis associated with CAPD. This microorganism-induced peritonitis can be treated successfully with intravenous plus intraperitoneal antibiotics without need for withdrawal of the peritoneal catheter.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 917
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi