Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
Antibacterial Effects of Methanol Extracts of Some Plant Species Belonging to Lamiaceae Family
2017
Dergi:  
International Journal of Secondary Metabolite
Yazar:  
Özet:

Species belonging to Lamiaceae family are used as an antibacterial agent among medical plants. The aim of the present study was to determinate the antibacterial effects of the methanolic extracts of some plant species belonging Lamiaceae family which distributed to different ecological conditions in Amasya. The antibacterial effects of Stachys annua, Scutellaria salviifolia and Nepata nuda plant extracts were determined by disc diffusion and micro dilution methods. The antibacterial effects of plant extracts were tested against standard strains of Staphylococcus aureus ATCC 25923, Escherichia coli ATCC 35218, Klebsiella pneumoniae ATCC 70600, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 and Salmonella enteritidis ATCC 13076. We observed that plant extracts had antibacterial effect when they compared with control group antibiotics. According to the results of disc diffusion method, the highest antibacterial effect was identified in Scutellaria salviifolia, Stachys annua and Nepata nuda, respectively. The microdilution method was studied concentration range from 6.25 - to 50 mg/ml. MICs of the most effective Scutellaria salviifolia plant extract were 12.5 mg/ml for S. aureus, S. enteritidis and E. coli; 25 mg/ml for K. pneumoniae and P. aeruginosa. The MICs of Stachys annua extract were 12.5 mg/ml for P. aeruginosa, S. enteritidis and E. coli; 25 mg/ml for S. aureus and 50 mg/ml for K. pneumoniae. MICs of Nepata nuda were 12.5 mg/ml K. pneumonia; 25 mg/ml for S. aureus; 50 mg/ml for P. aeruginosa, S. enteritidis and E. coli.  This study showed that Scutellaria salviifolia, Stachys annua and Nepata nuda species have in vitro antibacterial activities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of Secondary Metabolite

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Secondary Metabolite