Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 12
Kendi Evinde Yaşayan ve Huzurevinde Yaşayan Yaşlı Bireylerin Günlük Yaşam Aktivitelerinin, Depresyon Düzeylerinin ve Sosyal İzolasyon Durumlarının Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
Ankara Sağlık Hizmetleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşlanma süreci bir hastalık hali olmayıp yaşam deneyiminin bir sonucudur. Bu çalışma kendi evinde yaşayan yaşlılara göre huzurevinde yaşayan yaşlı bireylerin günlük yaşam aktivitelerini, depresyon düzeylerini ve sosyal izolasyon durumlarını karşılaştırmak amacıyla yapılmıştır. Çalışmaya kendi evinde yaşayan 72, huzurevinde yaşayan 50 olmak üzere 65 yaş ve üzeri toplam 122 yaşlı dahil edilmiştir. Bireylerin günlük yaşam aktiviteleri Barthel İndeksi, sosyal izolasyon durumları Sosyal İzolasyon Anketi, bilişsel durumları Standardize Mini Mental Test, depresyon düzeyleri ise Geriatrik Depresyon Ölçeği ile değerlendirilmiştir. Kendi evinde yaşayan yaşlıların yaş ortalaması 75.2±7.9 iken, huzurevinde yaşayan yaşlıların yaş ortalaması 77.8± 7.9 idi. İki grup arasında Barthel İndeksi sonuçlarında (kendi evinde yaşayan 92.2±17.8, huzurevinde yaşayan 60.4±30.1, p=0.00) ve sosyal izolasyon düzeylerinde (kendi evinde yaşayan 17.2±2.8, huzurevinde yaşayan 12.9±3.2, p=0.00) anlamlı fark bulunmuştur. Gruplar arasında bilişsel düzey (kendi evinde yaşayan 19.2±7.4, huzurevinde yaşayan 16.9±6.8, p=0.01) ve depresyon düzeyleri (kendi evinde yaşayan 14.4±7.0, huzurevinde yaşayan 12.02±9.0, p=0.11) arasında ise anlamlı fark bulunamamıştır. Kendi evinde yaşayan bireylerin huzurevinde yaşayan bireylere göre günlük yaşam aktivitelerinde daha bağımsız ve daha sosyal oldukları görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Comparison of the daily activities of the elderly individuals living in their own home and living in peace, depression levels and social isolation conditions
2017
Yazar:  
Özet:

The process of aging is not a condition of disease and is a result of life experience. This study was aimed at comparing the daily life activities, levels of depression and social isolation of older people living in their own home. The study included a total of 122 adults aged 65 years and older, including 72 who live in their own home, 50 who live in the residence. Individuals’ daily life activities have been evaluated by the Barthel Index, social isolation conditions by the Social Isolation Survey, cognitive conditions by the Standardized Mini Mental Test, and depression levels by the Geriatric Depression Scale. The average age of the elderly living in their own home was 75.2±7.9, while the average age of the elderly living in their own home was 77.8±7.9. Between the two groups there was a significant difference in the results of the Barthel Index (92.2±17.8, living in their own home, 60.4±30.1, p=0.00) and social isolation levels (17.2±2.8 living in their own home, 12.9±3.2, p=0.00 living in their own home). There was no meaningful difference between the group’s cognitive level (19.2±7.4, living in their own home, 16.9±6.8, p=0.01) and the depression level (14.4±7.0 living in their own home, 12.02±9.0 living in their own home, p=0.11). Individuals living in their own home have been seen to be more independent and social in their daily life activities than individuals living in the peace of life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Sağlık Hizmetleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 184
Atıf : 877
2023 Impact/Etki : 0.286
Ankara Sağlık Hizmetleri Dergisi