Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
RT-PCR yöntemi kullanılarak Dejeneratif Lomber Disk Herniasyonunda İleri Düzey Protrüde ve Ekstrüde Nükleus Pulposusun Antioksidan mRNA ekspresyon düzeylerinin Karşılaştırılması
2019
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç. Bu çalışmanın amacı, Real Time-Polimeraz Zincir Reaksiyonu (RT-PCR) yöntemi ile lumbar posterior longitudinal ligamentte ileri düzey protrude ve ekstrüde lomber disk hernilerinde (LDH) nükleus pulposusun antioksidan düzeylerini karşılaştırmaktır. Metot: Bu çalışma, Ocak 2013 ile Mayıs 2016 arasında izolasyon ve RT-PCR yöntemi ile ileri düzey protrüde (n = 20) ve ekstrüde (n = 20) LDH ile TRI-Reagent® ve Ribonükleik asit (RNA) ile ameliyat edilen toplam 40 hastanın disk bölümlerinin karşılaştırılması ile yapıldı. Çalışmaya, mikrodisektomi cerrahisi uygulanan lomber disk herniasyonu tanısı alan hastalar dahil edildi. Sıkışmaya neden olan disk materyalinin antioksidan seviyeleri, RT-PCR yöntemi kullanılarak tespit edildi ve genlerin ekspresyon seviyeleri belirlendi. Bulgular: Protrude ve ekstrüde disk hernisi nedeniyle ameliyat edilen toplam 40 hastanın disk materyallerinin antioksidan düzeyleri RT-PCR yöntemi ile belirlendi. Çalışmadaki 25 kadın hastanın yaş ortalaması 36.4 ve 15 erkek hastanın yaş ortalaması 39.26 olduğu belirlendi. Toplamda hastaların 20'sinde MacNab grade 2 (protruded) ve 20'sinde MacNab grade 3 (ekstrüde) disk fıtığı vardı. Ekspresyon sonucunda  protrüde LDH materyallerinin ekstrüde LDH materyallerinden daha düşük olduğu bulundu. Sonuç: Ekstrüde LDH'si olan hastalarda TGF-β, FGF-β, IGF-1, NGF, MMP-3 ve GAPDH mRNA'nın anlamlı antioksidan moleküllerinin ekspresyon seviyeleri, protrüde LDH hastalara göre anlamlı olarak daha yüksek bulunmasına rağmen, bu düzeylerin diskojenik ağrı ve postoperative  klinik iyileşme açısından ayırt edici özellik olarak belirlenemedi.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Antioxidant Mrna Expression Levels Of Advanced Protruded and Extruded Nucleus Pulposus In Degenerative Lumbar Disc Herniations Using The Rt-pcr Method
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of the present study is to compare the antioxidant levels of nucleus pulposus in advanced protruded and extruded lumbar disc hernias (LDH) with a steady lumbar posterior longitudinal ligament with the Real Time-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) method. Method: This study was conducted with the comparison of the disc sections of a total of 40 patients who underwent an operation due to advanced protruded (n=20) and extruded (n=20) LDH with the TRI-Reagent® and Ribonucleic acid (RNA) isolation and the RT-PCR method between January 2013 and May 2016. The study included patients diagnosed with lumbar disc herniation who were applied with microdiscectomy surgery. The antioxidant levels of the disc material, which caused compression because it was highly protrudedorextruded, were detected using the RT-PCR method,and the expression levels of the genes were determined. Results: The antioxidant levels of the disc materials of a total of 40 patients, who underwent an operation due to protruded and extruded disc hernia, were determined with the RT-PCR method. The patients were found 25 females with a mean age of 36.4 years and 15 males with a mean age of 39.26 years. Of the total patients, 20 had MacNab grade 2 (protruded) and 20 had  MacNab grade 3 (extruded) disc hernias. The expressions of protruded LDH materials were found to be lower than those of extruded LDH materials. Conclusion: Although the expression levels of the significant antioxidant molecules of TGF-β, FGF-β, IGF-1, NGF, MMP-3, and GAPDH mRNA, in patients with extruded LDH were significantly higher compared to those with protruded LDH, no distinctive features of these levels could be determined in terms of discogenic pain and postoperative clinical improvement.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 322
Atıf : 423
2023 Impact/Etki : 0.034
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi