User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 18
 Downloands 2
ST-Yükselmeli Miyokard İnfarktüsü İçin Primer Anjiyoplasti Uygulanan Hastalarda Hiperosmolaritenin Prognoza Etkisi
2015
Journal:  
Abant Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Hiperosmolarite yüksek mortalite ile ilişkilidir, fakat kestirim değeri ile ilgili çok az şey bilinmektedir. Primer perkütan koroner girişim uygulanan ST-yükselmeli miyokart infarktüsü STYMI hastalarında hiperosmolarite ve uzun dönem sonuçlar arasındaki ilişki bilinmemektedir. Yöntem: Ardışık olarak alınan, primer perkütan girişim planlanan STYMI tanılı 2.503 hasta retrospektif olarak değerlendirildi. Hiperosmolarite için kestirim değeri ROC eğrisi ile elde edildi. Osmolarite eşiği kestirim değerinin üzerindeyse “yüksek grup”, altındaysa “düşük grup” olarak sınıflandırıldı. Bulgular: : Düşük grupta 1.669 hasta ort. yaş 55.3±11.6 , yüksek grupta 834 hasta vardı ort.yaş 59.1± 12.1 . Serum osmolarite seviyeleri yüksek grupta 295,9 ± 6,01 mosm/l, düşük grupta 281,6 ± 6,8 mosm p Yüksek grupta hastane içi ve uzun dönem mortalite anlamlı olarak daha yüksekti 62, 2.4% vs 1.5%, P < 0.001,sırasıyla . Ortalama takip süresi 23 1-54 aydı. Uzun dönem takipte çok değişkenli analiz; büyük olumsuz kardiyak olayları, yüksek hiperosmolarite grubunda bağımsız olarak öngördü olasılık oranı 1.72, 95% güven aralığı 1.07 to 2.77, p 0.02 . Sonuç: Uzun dönem takipte, primer perkütan koroner girişim uygulanan ST-yükselmeli miyokart infarktüslü STYMI hastalarda hiperosmolarite; sodyum, kan şekeri ve kan üre azotu BUN ’ dan bağımsız olarak, büyük olumsuz kardiyak olayları bağımsız olarak öngördürdü.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Abant Tıp Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 568
Cite : 334
2023 Impact : 0.05
Abant Tıp Dergisi